CineScience movietalks

Wageningen University & Research (WUR) vindt de band met de stad Wageningen en haar inwoners erg belangrijk. Met de CineScience movietalks ontdekken bioscoop bezoekers dat eigenlijk iedereen in het dagelijks leven te maken heeft met thema's die in Wageningen onderzocht en ontwikkeld worden. Het is tevens een prachtige kans voor onderzoekers en de samenleving om op een laagdrempelige manier in gesprek te gaan over thema's die leven in de maatschappij.

In samenwerking met het Heerenstraat Theater in Wageningen worden de CineScience movietalks aangeboden. Maandelijks verruilen top onderzoekers de wetenschappelijke arena voor een filmzaal en worden door hen speciaal geselecteerde speelfilms vertoond. De onderzoekers voorzien deze films van een wetenschappelijke toelichting waarin zowel de inhoud van de wetenschap als hun passie hiervoor duidelijk naar voren komt. Ook proberen ze zo veel als mogelijk de interactie op te zoeken. En natuurlijk wordt er een link met de film gelegd. Dit doen zij op een toegankelijke wijze die elk publiek zal aanspreken.

Onderzoekers kunnen nĂș nieuwe films insturen voor het CineScience programma 2022-2023. Op intranet lees je hier meer over.

Mocht het (weer) nodig zijn, neemt het Heerenstraat theater gepaste maatregelen om op een verantwoorde manier naar de film te kunnen. Op de website van het Heerenstraat theater lees je meer over de genomen corona-maatregelen.