Ondersteuning

Wageningen Dialogues stimuleert onderzoekers, docenten, studenten en stafleden bij WUR in gesprek gaan met anderen. Dat kunnen andere wetenschappers, deskundigen, boeren, beleidsmakers, betrokkenen en partijen in de samenleving zijn. Wageningen Dialogues vormt een beginpunt om bijeenkomsten te organiseren, online en op locatie, variërend van eenmalige sessies van een paar uur tot langdurige trajecten en alles daar tussenin. Met een community van gebruikers en facilitators biedt Wageningen Dialogues inspiratie en ondersteuning en verbinden we je met de juiste personen.

Maak jij je zorgen over een maatschappelijk vraagstuk? Of wil jij jezelf verrijken door in gesprek te gaan met iemand die anders naar het onderwerp kijkt dan jij? Kan jouw onderzoek baat hebben bij verschillende ideeën, zelfs als deze uit onverwachte hoek komen? Ga dan direct aan de slag met dialoog of neem contact met ons op om samen stappen te zetten.

Dialogue Community

De WUR Dialogue Community of Practice (Dialogue Community) is een inspirerende en interactieve leergemeenschap met leden die een collectieve filosofie, principes, enthousiasme en inspirerende werkwijzen delen met betrekking tot dialoog en deliberatie. De community stelt onderzoekers, docenten, programmaleiders, business developers, studenten en iedereen uit het WUR netwerk die geïnteresseerd is in dialoog in staat om gebruik te maken van en te profiteren van het potentieel van dialoog en deliberatie. Door maandelijkse ontmoetingen en voortdurende uitwisseling van ervaringen versterkt de dialooggemeenschap de vaardigheden van de WUR-gemeenschap die nodig zijn om dialogen en dialoogprocessen te voeren en te organiseren. Medewerkers kunnen zich aansluiten bij de intranetgroep Wageningen Dialogue om vragen te stellen en ervaringen te delen. Iedereen in de WUR-gemeenschap is uitgenodigd om mee te doen door hier je gegevens achter te laten.

Facilitators Pool

De facilitatorspool is een actieve groep procescoaches (onderzoekers, docenten, studenten en medewerkers) die het gebruik en de kwaliteit van dialoogprocessen bij WUR en met partners en de samenleving kan versterken. Ze delen een filosofie, principes en praktijk met betrekking tot dialoog en deliberatie.

Leden van deze gemeenschap co-creëren, co-ontwerpen, experimenteren, implementeren, inspireren, uitwisselen, reflecteren en verbeteren hun ondersteuningspraktijken. De pool biedt ervaren begeleiders die kunnen worden ingehuurd voor dialoog- en deliberatieprocessen, maar ook voor algemeen overleg. Ben je op zoek naar ondersteuning of heb je interesse om deel te nemen aan de pool? Neem dan contact op met Simone Ritzer.

Omnia

Het Omnia wordt het paradepaardje van Wageningen University & Research en biedt studenten en onderzoekers de mogelijkheid om op de campus een open dialoog aan te gaan met elkaar en met het publiek. Het biedt een open ruimte voor het delen van ideeën en meningen en voor open discussies.  Maar de locatie heeft meer te bieden. Verken alle mogelijkheden van Omnia en krijg een impressie van het gebouw dat in het voorjaar van 2022 wordt geopend. Kamers kunnen nu al geboekt worden.