Academic Consultancy Training

Heeft u een innovatief idee, een vraag of een onopgelost probleem waar u niet aan toe komt? Samenwerken met studenten van Wageningen University & Research (WUR) kan een oplossing bieden. Society Based Education verbindt vragen uit de samenleving aan het onderwijs van de WUR. Dit doen ze ook voor het vak Academic Consultancy Training (ACT). ACT is een vak waarin je samen met studenten kunt werken aan jouw consultancy vraag!

Society Based Education is continue op zoek naar real-life uitdagingen, interessante problemen, creatieve ideeën die als adviesopdracht kunnen worden ingezet. Dit zodat een groep van 5 tot 7 studenten met verschillende disciplinaire achtergronden hun academische kennis, vaardigheden en creativiteit kunnen gebruiken om een oplossing te vinden die voor jou werkt!

Op deze manier biedt WUR de mogelijkheid voor organisaties (denk aan startups, bedrijven, overheidsinstellingen, non-profitorganisaties) om tegen relatief lage kosten en weinig tijdinvestering een adviesproject te laten uitvoeren door Master studenten. Tegelijkertijd is dit een kans voor studenten om in de laatste fase van hun studie in een real-life setting een adviesproject met en voor een opdrachtgever te werken.

Het vak Academic Consultancy Training (ACT) is:

  • Een verplicht vak voor het merendeel van de masteropleidingen van de WUR. Studenten van verschillende studies en nationaliteiten werken samen in één team
  • Een vak waarin studenten 8 weken in teams van 5 à 7 personen werken aan een adviesvraag. De studenten worden gedurende deze periode begeleid door een proces-coach en een academisch adviseur vanuit de WUR
  • 5 keer per jaar gegeven

In onderstaande video vertellen studenten over het ACT-project waaraan ze hebben gewerkt en over het vak ACT. Dit studentenproject won vorig jaar de Academic Consultancy Training Award.

- Helaas, uw cookie-instellingen zijn zodanig dat de Video niet getoond kan worden - pas uw permissie voor cookies aan


Voorbeelden studentprojecten

Voorbeelden van studentprojecten waarin studenten hebben gewerkt aan een uitdagende, transdisciplinaire adviesvraag van ondernemers, bedrijven, overheidsinstellingen of non-profitorganisaties vind je hier:

Voorbeelden studentprojecten


Geïnteresseerd?

Heeft u een passende adviesvraag en werkt u graag samen met studenten? Meer informatie over wat er van u als opdrachtgever wordt verwacht en de procedure voor het indienen van een vraag vindt u hier:

Procedure ACT


Past mijn adviesvraag bij de eisen van ACT?

Twijfelt u of uw adviesvraag past bij de criteria van het ACT vak? Neem dan contact op met Society Based Education via het contactformulier. Samen bespreken we de mogelijkheden voor uw vraag.