Oproep

Eat2Ride onderzoek

Een goede voeding is de sleutel tot een actief en gezond leven, maar ook belangrijk om training en prestaties te ondersteunen. Als sporter krijg je via verschillende kanalen veel te horen en lezen over het belang van gezonde voeding, en over voeding voor sportprestaties.

Wat de voedingsinname van een brede groep van fietsers/wielrenners in Nederland precies is, en welke factoren de verschillen in inname bepalen is nog onvoldoende bekend. En dat is belangrijke informatie voor bijvoorbeeld voorlichtings- en informatie campagnes van sportbonden. Daarom hebben Wageningen University & Research, Ziekenhuis Gelderse Vallei in samenwerking met de NTFU dit onderzoek opgezet.

Wat wordt er van u verwacht?

Wij vragen u om twee online vragenlijsten in te vullen. Eén vragenlijst gaat over sport/fiets gerelateerde zaken, zoals trainingsfrequentie en intensiteit, en ook over wat u weet van voeding en hoe u aan uw informatie komt; maar vraagt ook naar een paar algemene zaken (ziekte en gezondheid). De tweede vragenlijst gaat over uw gemiddelde voedingsinname van de afgelopen maand

De tijdsinvestering voor het invullen van de vragenlijsten bedraagt ongeveer 2 maal 25 minuten.

Na aanmelding voor het onderzoek ontvangt u per email een inlogcode en een wachtwoord voor het invullen van de vragenlijsten.

Interesse?

Bent u geïnteresseerd in deelname aan EAT2RIDE en wilt u er meer over weten? Lees dan de informatiebrochure voor een uitgebreide omschrijving van het onderzoek. Wilt u zich aanmelden of hebt u vragen, neem dan contact op met het onderzoeksteam.

Email: eat2ride@wur.nl