Oproep

HappyFiber studie: stoelgangsproblemen, vezels, darmbacteriën

Een goede stoelgang is essentieel voor het welzijn van de mens, echter veel mensen hebben last van harde stoelgang en niet vaak naar de WC kunnen. Het soort bacteriën in uw darmen speelt mogelijk een rol hierin. We willen uw darmbacteriën in kaart brengen en bekijken of deze kunnen veranderen na inname van verschillende hoeveelheden van een gedroogde, vezelrijke groente.

Wageningen University is op zoek naar proefpersonen voor een wetenschappelijk onderzoek. Het doel van dit onderzoek is te bekijken of het dagelijks gebruik van een gedroogde, vezelrijke groente de darmbacteriën en darmfunctie kan veranderen bij gezonde mensen die last hebben van harde stoelgang en niet vaak naar de WC kunnen (max 4x/week).

Het onderzoek wordt uitgevoerd in periode Augustus ‘22 tot Juli ‘23 via Wageningen University. Het onderzoek duurt in totaal zes weken, waarbij u vijf keer een ontlastingsmonsters verzamelt om uw darmbacteriën in kaart te brengen en waarbij u dagelijks uw stoelgang bijhoudt. Daarnaast neemt u dagelijks een gedroogd studie product in. Indien u wilt, kunt u alle handelingen thuis doen.

Wat staat er voor u tegenover?

  • Een financiële vergoeding van € 120
  • Informatie over uw darmbacteriën
  • U levert een belangrijke bijdrage aan wetenschappelijk onderzoek

Interesse?

Bent u geïnteresseerd in deelname aan de studie en wilt u er meer over weten? Lees dan de informatiebrochure voor een uitgebreide omschrijving van het onderzoek en meld u aan via het inschrijfformulier voor een (online) informatiebijeenkomst.

Heeft u vragen? Dan kunt u ons bereiken via vezel@wur.nl of 06-18417162.