Veel gestelde vragen

Bent u geïnteresseerd om deelnemer te worden aan voedingsonderzoek? Lees dan ons antwoord op veelgestelde vragen die vooral over de praktische invulling van het onderzoek gaan. Staat uw vraag er niet tussen? Laat het ons dan weten.

Vragen

Waarom proefpersoon worden?

Als proefpersoon levert u een belangrijke bijdrage aan het wetenschappelijk onderzoek. Daarnaast ontvangt u vaak een financiële vergoeding voor uw deelname.

Hoe vaak mag ik deelnemen?

Zo vaak als u wilt, maar nooit aan 2 onderzoeken tegelijk en tussen twee onderzoeken moet een minimale periode van 3 maanden zitten. Dit kan verschillen per onderzoek, neem voor vragen contact op met het desbetreffende onderzoeksteam.

Wanneer krijg ik mijn vergoeding uitbetaald?

Zo snel mogelijk na afloop en voltooiing van het hele onderzoek.

Ontvang ik reiskostenvergoeding?

Dat verschilt per onderzoek en zal altijd duidelijk aangegeven worden.

Mag ik medicijnen gebruiken?

Dat wisselt per onderzoek, als bepaalde medicijnen niet zijn toegestaan, zal dit duidelijk aangegeven worden bij het onderzoek.

Mag ik telefoon of laptop meenemen tijdens het onderzoek?

Ja, dat mag, er is in het gebouw ook WIFI beschikbaar. We hebben voor bepaalde onderzoeken een huiskamer ingericht met een rustige werk-/leesruimte, en een ruimte waar ook tv gekeken kan worden.​

Hoe kan ik mijn aanmelding intrekken?

U kunt uw gegevens en aanmelding altijd zelf verwijderen na inloggen met uw gegevens.

Wat gebeurt er met mijn gegevens?

Uw gegevens worden opgeslagen in onze database en zullen alleen gebruikt worden voor het werven van deelnemers voor onderzoeken.

Zijn er risico’s aan het proefpersoon zijn?

We proberen zoveel mogelijk risico’s uit te sluiten, deze worden altijd toegelicht in de informatiebrochure van het onderzoek en mondeling door de onderzoeker tijdens de informatiebijeenkomsten.