Biodiversiteit

Zebra’s, impala’s en wildebeesten die parkwachters waarschuwen tegen naderende stropers. Het kan dankzij een slim computersysteem ontwikkeld door Wageningen University & Research.

Slimme technologie tegen stroperij

Parkwachters in wildparken krijgen dankzij slimme technologie hulp van zebra’s, impala’s en wildebeesten bij de bescherming van bedreigde diersoorten als olifanten en neushoorns.

Lees meer

Met robots, drones en andere digitale technieken verzamelen onderzoekers van Wageningen University & Research essentiële informatie over planten.

Duurzamer telen door digitale fenotypering

Informatie over planten verzameld met robots, drones en andere digitale technieken; van belang voor het gerichter inzetten van gewasbeschermingsmiddelen én voor de plantveredeling.

Lees meer

shutterstock_286657823.jpg

Online apps vergroten bewustwording risico’s van teken

Dankzij online applicaties als tekenradar en Teken-Alert zijn burgers zich meer bewust van teken en hun risico’s. Het aantal ziektegevallen door tekenbeten lijkt hierdoor af te nemen.

Lees meer

Aphidius-matricariae-cut.jpg

Biologische bestrijding van ziekten en plagen mogelijk maken

Er is een groeiende behoefte aan biologische alternatieven voor chemische bestrijdingsmiddelen. WUR heeft al tientallen jaren ervaring met onderzoek naar insecten, schimmels en bacteriën die telers helpen in hun strijd tegen ziekten en plagen.

Lees meer