Circulaire economie

Wageningen University & Research ontwikkelt groene alternatieven uit biomassa, zoals vaatwastabletten uit bietenpulp.

Vaatwastabletten uit bietenpulp

Fossiele grondstoffen vervangen met duurzame alternatieven om zo CO2 te besparen, dat is het doel van circulaire innovaties. Zo worden ook grondstoffen uit bietenpulp ingezet.

Lees meer

Dankzij vrij toegankelijke software kunnen melkveehouders data automatisch inlezen en berekeningen maken. De hiervoor door WUR ontwikkelde rekenmodules worden continu onderbouwd door de meest actuele wetenschappelijke data.

Kringloopwijzer: voordeel voor melkveehouders en natuur

Een circulaire zuivelsector dankzij een online hulpmiddel voor melkveehouders voor efficiënte benutting van mineralen ter verbetering van de kringloop van een melkveebedrijf.

Lees meer

27de1734-e8d0-4770-9beb-4b8b38e6026c_shutterstock_432152062 (1)_98aa7b5c_750x400.jpg

Challenge: minder voedsel in de kliko

Nederlanders gooien samen jaarlijks miljoenen kilo’s voedsel weg. In 2030 willen we de voedselverspilling met de helft terugbrengen. Hoe kunnen we dit doel samen bereiken?

Lees meer

Duurzaamheid in de praktijk.jpg

Een duurzame toekomst in de praktijk

Het is één ding om duurzame doelen te stellen voor Europa, maar hoe worden die een realiteit? Een belangrijk ingrediënt zijn heldere afspraken en beleid. Wageningen University & Research draagt bij aan normen en plannen op basis van wetenschappelijk onderzoek.

Lees meer

Op weg naar bio-asfalt

Op weg naar bio-asfalt

Wageningse wetenschappers maakten van het restproduct lignine een duurzaam onderdeel van asfalt. Proeven met fietspaden en provinciale wegen tonen aan dat dit asfalt van een hoge kwaliteit is en veel CO2-uitstoot bespaart.

Lees meer

biobased plastics impact story.jpg

Biobased plastics: veelzijdig en circulair

Plastic op basis van fossiele grondstoffen is nodig toe aan vervanging. Wageningen University & Research ontwikkelt in haar innovatiefabriek mee aan de ontwikkeling van biobased, circulaire alternatieven.

Lees meer

De kringlopen in de glastuinbouw sluiten

De kringlopen in de glastuinbouw sluiten

De glastuinbouw is een innovatieve sector die hoge kwaliteit groente, fruit en planten oplevert en zeer efficiënt met grondstoffen omgaat. Neem bijvoorbeeld het recirculeren van water en meststoffen in de kas. Toch zijn de productieketens veelal lineair, niet circulair.

Lees meer