De wereld voeden

Door plantengroei te versnellen kunnen we meer voedsel producren met minder grond.

Meer voedsel door efficiëntere fotosynthese

Het vergroten van opbrengsten zonder uitbreiding van bestaande landbouwgrond is essentieel voor een groeiende wereldbevolking. Een van de mogelijkheden is efficiëntere fotosynthese.

Lees meer

Gewassen verbeteren kan goedkoper, nauwkeuriger en sneller dankzij CRISPR-Cas, ontdekt door onderzoekers van Wageningen University & Research.

Snel naar betere gewassen met behulp van CRISPR-Cas

Sneller voedselgewassen ontwikkelen met een hogere voedingswaarde en een verminderde vatbaarheid voor ziektes kan met CRISPR-Cas.

Lees meer

Kwaliteitszaad, hogere opbrengsten en betere leefomstandigheden voor lokale boeren.

Meer voedsel in Afrika door beter zaaigoed

Voor hogere voedselproductie voor een groeiende wereldbevolking zijn structurele verbeteringen in de zaaigoedsector nodig. Om zo opbrengsten te verhogen en leefomstandigheden te verbeteren.

Lees meer

meat.jpg

Het vlees van de toekomst

Een plantaardige biefstuk of varkenshaas maken met het juiste mondgevoel en de juiste smaak. Kortom, lekkere vleesvervangers die kunnen bijdragen aan een duurzamere voedselproductie.

Lees meer

beeld-cacaoketen.jpg

Een leefbaar inkomen voor cacaoboeren

Veel cacaoboeren leven onder de armoedegrens en laten hun kinderen soms noodgedwongen werken op de plantages. Experts van Wageningen University & Research (WUR) onderzoeken welke stappen er nodig zijn om tot een fatsoenlijk inkomen te komen. Hun inzichten en ideeën zijn terug te vinden in belangrijke strategische programma’s voor duurzame ontwikkeling.

Lees meer

N2africa.jpg

Peulvruchten verbeteren voor Afrika

Hoe bestrijd je honger in de wereld? Die vraag heeft geen pasklaar antwoord. Tijdens het tien jaar durende project N2Africa legde Wageningen University & Research daarom de nadruk op lokale relevantie: de beste technologie afstemmen op de omgeving.

Lees meer