
De wereld voeden

Meer voedsel door efficiëntere fotosynthese
Het vergroten van opbrengsten zonder uitbreiding van bestaande landbouwgrond is essentieel voor een groeiende wereldbevolking. Een van de mogelijkheden is efficiëntere fotosynthese.

Snel naar betere gewassen met behulp van CRISPR-Cas
Sneller voedselgewassen ontwikkelen met een hogere voedingswaarde en een verminderde vatbaarheid voor ziektes kan met CRISPR-Cas.

Het vlees van de toekomst
Een plantaardige biefstuk of varkenshaas maken met het juiste mondgevoel en de juiste smaak. Kortom, lekkere vleesvervangers die kunnen bijdragen aan een duurzamere voedselproductie.

Een leefbaar inkomen voor cacaoboeren
Veel cacaoboeren leven onder de armoedegrens en laten hun kinderen soms noodgedwongen werken op de plantages. Experts van Wageningen University & Research (WUR) onderzoeken welke stappen er nodig zijn om tot een fatsoenlijk inkomen te komen. Hun inzichten en ideeën zijn terug te vinden in belangrijke strategische programma’s voor duurzame ontwikkeling.