De wereld voeden
Aardappelketen Ethiopië
WUR onderzocht de mogelijkheden voor waardevermeerdering in de aardappelketen in Ethiopië. Hierbij werd gekeken naar de verbetering van kwaliteit en opbrengsten. WUR was onderdeel van het opzetten van een consortium door Veris Investment.
Snel naar betere gewassen met behulp van CRISPR-Cas
Sneller voedselgewassen ontwikkelen met een hogere voedingswaarde en een verminderde vatbaarheid voor ziektes kan met CRISPR-Cas.
Meer voedsel in Afrika door beter zaaigoed
Voor hogere voedselproductie voor een groeiende wereldbevolking zijn structurele verbeteringen in de zaaigoedsector nodig. Om zo opbrengsten te verhogen en leefomstandigheden te verbeteren.
Het vlees van de toekomst
Een plantaardige biefstuk of varkenshaas maken met het juiste mondgevoel en de juiste smaak. Kortom, lekkere vleesvervangers die kunnen bijdragen aan een duurzamere voedselproductie.
Een leefbaar inkomen voor cacaoboeren
Veel cacaoboeren leven onder de armoedegrens en laten hun kinderen soms noodgedwongen werken op de plantages. Experts van Wageningen University & Research (WUR) onderzoeken welke stappen er nodig zijn om tot een fatsoenlijk inkomen te komen. Hun inzichten en ideeën zijn terug te vinden in belangrijke strategische programma’s voor duurzame ontwikkeling.
Peulvruchten verbeteren voor Afrika
Hoe bestrijd je honger in de wereld? Die vraag heeft geen pasklaar antwoord. Tijdens het tien jaar durende project N2Africa legde Wageningen University & Research daarom de nadruk op lokale relevantie: de beste technologie afstemmen op de omgeving.
Meer voedsel door efficiëntere fotosynthese
Het vergroten van opbrengsten zonder uitbreiding van bestaande landbouwgrond is essentieel voor een groeiende wereldbevolking. Een van de mogelijkheden is efficiëntere fotosynthese.