Nieuws

Benieuwd hoe een studie echt is? Test het met online proefstuderen

Gepubliceerd op
28 oktober 2021

Het kiezen van je studie: dat doe je niet zomaar even. Je hebt vast al veel online gelezen over verschillende opleidingen en misschien zelfs al wat open dagen bezocht. Maar wist je dat je ook online kan proefstuderen? Zo proef je even aan het studeren aan onze universiteit, gewoon vanaf je eigen bank!

Ik vond het super leuk om deze online reeks te volgen, want het is anders dan een open dag of meeloopdag.

Wat is Online proefstuderen eigenlijk?

Na je aanmelding voor proefstuderen krijg je toegang tot vier online lessen. Deze volg je wanneer het jou uitkomt. Naast deze minicolleges van docenten en studenten, krijg je opdrachten en quizjes.

Bovendien staan studenten van de opleiding voor je klaar om al je vragen over de studie en het studentenleven te beantwoorden. Een mooie manier om een indruk te krijgen van studeren in Wageningen.

Het helpt heel goed bij je studiekeuze en je kunt zelf inplannen wanneer je het wilt doen. Dat is heel handig als het druk is met je schoolwerk.

Zo regel je online proefstuderen

Lijkt het je wat om de studie zo eens uit te proberen? Inmiddels kan je bij 10 van de 19 bacheloropleidingen online proefstuderen.

Zo zijn net de opleidingen Agrotechnologie, Food technology en Internationale Ontwikkelingsstudies online gekomen. Check op de pagina Online Proefstuderen of het ook bij jouw favoriete bachelor-opleiding mogelijk is.

Naast online proefstuderen zijn er nog veel meer mogelijkheden om te ontdekken of één van onze opleidingen bij je past. Bekijk alle manieren om tot een studiekeuze te komen.