Nieuws

“Verliefd op alle dieren: dus ook reptielen”

Gepubliceerd op
8 juli 2021

Waarom hebben sommige dieren een groter knuffelgehalte dan andere? Die vraag heeft oud-student en promovendus Sterrin Smalbrugge altijd al bezig gehouden. Ze wil met haar kinderboeken, theatershows en onderzoek vooral de sociale kant van reptielen laten zien.

’s Avonds zetten we vaak Netflix uit om te genieten van onze eigen gekkosoap op de muren van ons huis. Er spelen zich allerlei intriges af tussen die dieren.
Sterrin Smalbrugge

Keuze voor studeren in Wageningen

Ondanks dat bij Wageningen University & Research de focus niet op reptielen ligt koos Sterrin toch heel bewust voor een opleiding in Wageningen. Ze vindt het namelijk belangrijk om dieren als onderdeel van het ecosysteem te bestuderen. De ecologie-afdeling in Wageningen is erg goed en besteedt ook aandacht aan de interactie tussen mens en dier. Ook is ze blij met de ruimte voor persoonlijke begeleiding van docenten.

Dit is ook de reden dat ze nu haar promotieonderzoek doet bij Frank van Langevelde van de Wildlife Ecology and Conservation Group.

Dat persoonlijke contact is echt uniek aan Wageningen. Als leraren zien dat je ergens een passie voor hebt, geven ze je alle ruimte om die te ontplooien.
Sterrin Smalbrugge