Waarom Wageningen?

De universiteit, onderdeel van Wageningen University & Research, biedt bachelors en masters onderwijs gericht op de thema's gezonde voeding en leefomgeving. Inhoud en kwaliteit van onderwijs staan voorop. Studenten hebben de universiteit gekozen tot Beste Universiteit, volgens de Keuzegids Universiteiten.

5 redenen waarom je kiest voor Wageningen

1. Hoog gewaardeerde universiteit

universiteit-wageningen-wur-master-opleidingen-praktische-informatie.jpg
  • Beste universiteit van Nederland voor de achtiende keer op rij
  • Beste universiteit in de wereld op het gebied van Agricultuur & Bosbouw
  • Top 59 in de wereld volgens Times Higher Education
  • Levert een grote bijdrage aan de SDG's (Duurzame ontwikkelingsdoelen)

2. Internationaal karakter

DSC_3592.JPG

Met internationale studenten vanuit meer dan 100 verschillende landen, is de universiteit de eerste Nederlandse universiteit met internationale accreditatie. Deze is toegekend door de Nederlands-Vlaamse Accreditatieorganisatie (NVAO). Wageningen geniet een eigen speciale, internationale sfeer. Zij introduceren kennis, culturen, opvattingen en gebruiken. Dit biedt Wageningen een open en relaxte sfeer. Maar ook allerlei internationale feesten, culturele activiteiten, winkeltjes en restaurants. Tijdens diverse onderdelen van je studie krijg je de kans om zelf naar het buitenland te gaan. Voorbeelden hiervan zijn internationale uitwisseling, stage of het volgen van een minor.

3. Maatschappelijk betrokken

Environmental Sciences.jpg

Wageningse studenten zijn betrokken bij de maatschappij. Je wordt opgeleid voor een actieve rol in het verbeteren van de kwaliteit van leven en maatschappij. Het onderwijs wordt gedreven door meer inzicht te krijgen in en bij te dragen aan het verbeteren van onze wereld. De Sustainable Development Goals (SDG’s) van de Verenigde Naties zijn daarbij een belangrijke leidraad.

4. Studeren aan een innovatieve Campus

Web 72 DPI-DSC_2912.jpg

Op Wageningen Campus zit een groot deel van onderzoek en onderwijs fysiek bij elkaar. Een fascinerende plek waar studenten, docenten, onderzoekers en medewerkers elkaar kunnen ontmoeten en ideeën uitwisselen. Er zijn verschillende plekken op de campus waar je gezellig met je medestudenten kunt eten en drinken. Bijvoorbeeld het Grand Café in Forum, de Spot in Orion, of je kan gaan lunchen in het Restaurant van de Toekomst. Doe je liever wat actievers? Bij Sports Centre de Bongerd kun je terecht voor verschillende sporten, van fitness, tennis en zwemmen, tot aquafit, yoga en knotsbal.

5. Wageningen, een verrassend leuke studentenstad

Wageningen Stad.JPG

Wageningen is een kleine stad met inwoners uit meer dan 160 verschillende landen en is centraal gelegen in Nederland. De campus van Wageningen University & Research is op fietsafstand van het centrum. Wageningen is een gezellige stad met allerlei faciliteiten: uitgaansmogelijkheden, winkels en goede sportfaciliteiten. Net buiten Wageningen zit je snel in de natuur. De uiterwaarden, weide, heide en bossen zijn heel dichtbij, ideaal als je van wandelen, hardlopen of fietsen houdt.