Werken bij BedrijvenInformatieNet

Het BedrijvenInformatieNet (BIN) vormt een unieke expertisegroep binnen Wageningen Economic Research (WEcR). Met ruim 60 medewerkers zijn wij gespecialiseerd in het verzamelen en administreren van de financiële cijfers en duurzaamheidsgegevens van meer dan 1.500 land-, tuinbouw-, visserij- en bosbouwbedrijven in Nederland. Dit is een wettelijke taak die wij uitvoeren in opdracht van het Ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit. Daarnaast vormen deze gegevens de basis voor onderzoek naar een duurzame en economisch vitale agrarische sector in Nederland.

Bij BIN werken Financieel Bedrijfseconomisch specialisten en Datastewards (Functioneel beheerders). Financieel Bedrijfseconomisch specialisten verzamelen gegevens bij ondernemers en werken door het hele land. Datastewards zorgen dat de gegevens goed verwerkt worden en onderhouden de relatie met de contactpersonen. Datastewards werken op een van onze hoofdlocaties (Wageningen campus en WTC Den Haag).

Meer infomatie over BIN

Wie werken er bij BIN?

De expertisegroep BIN bestaat uit meer dan 60 personen. De meeste teamleden hebben de functie van Financieel bedrijfseconomisch specialist of die van Datasteward (Functioneel beheerder). De Datastewards werken met elkaar samen in een virtueel team (“Servicedesk”) vanuit onze twee hoofdlocaties in Wageningen (WUR campus) en Den Haag (WTC). Om goed contact te onderhouden met de deelnemers aan BIN werken de financieel bedrijfseconomisch specialisten vanuit verschillende locaties in Nederland. Naast onze twee hoofdlocaties zijn wij regionaal met kleinere kantoren gevestigd in: Alkmaar, Dalfsen, Drachten, Goes, Haaksbergen, Meijel en Oisterwijk. De omvang van deze regiokantoren varieert van 3 tot 12 medewerkers. De kantoren zijn geclusterd in 4 regio’s. Per regio is een regiohoofd actief die eerste aanspreekpunt is voor onze medewerkers en verantwoordelijk is voor de dagelijkse aansturing van het team. Ook de Servicedesk heeft een eigen coördinator, omdat wij veel waarde hechten aan vlotte communicatie met onze medewerkers. Over alle regio’s heen is een senior projectleider verantwoordelijk voor het totale projectmanagement. De overall aansturing van de expertisegroep is in handen van het groepshoofd. Het groepshoofd is eindverantwoordelijk voor de mensen, financiën, capaciteit en kwaliteit. Het groepshoofd maakt onderdeel uit van het Wageningen Economic Research (WEcR) Management Team en draagt zo mede zorg voor de aansturing van de totale WECR-organisatie.

Actuele vacatures bij het BedrijvenInformatieNet

Wij hebben op dit moment verschillende vacatures:

Voor wie zijn functies bij het BedrijvenInformatieNet interessant?

Starters

De verschillende functies binnen BIN zijn vooral interessant voor starters of werknemers met enkele jaren werkervaring die op zoek zijn naar een afwisselende baan, waarbij je na een intensieve inwerkperiode veel verantwoordelijkheid krijgt. Je kunt aan de slag als Financieel bedrijfseconomisch specialist in een zelfstandig functie met een eigen werkpakket aan bedrijven, of juist als dynamische spin in het web als Datasteward.

Financieel administratief medewerkers

Werken bij BIN is ook interessant voor Financieel administratief medewerkers van bijvoorbeeld accountantskantoren, banken of andere bedrijven in de agrarische sector. Het werk is uitdagend (complexe bedrijven, vernieuwing op het gebied van digitalisering) en BIN biedt een leuke werkomgeving (fijne collega’s, veel contacten met ondernemers, flexibiliteit en vrijheid).

Studenten

Voor studenten die een interessante bijbaan zoeken tijdens hun opleiding zijn er ook mogelijkheden om bij BIN aan de slag te gaan als Assistent financieel bedrijfseconomisch specialist. Wij verwachten van studenten dat zij een opleiding volgen die aansluiten op ons vakgebied (bijv. HAS, bedrijfseconomie, accountancy), kennis hebben van de tuinbouw-, landbouw-, visserij- of bosbouwbedrijven in Nederland en minimaal 6 maanden bij ons aan het werk willen voor minstens 16 uur per week. Neem voor meer informatie contact op met recruitment.ssg@wur.nl.

Interessante links

- Werken bij WUR

- Vacatures Wageningen Economic Research

- Agrarische feiten en cijfers

Waarom medewerkers graag bij BIN werken

Na bijna twintig jaar werkzaam te zijn geweest in de accountancy wilde ik graag een wat meer maatschappelijke functie en een betere werk/prive balans. Deze baan voldoet hierbij prima aan mijn verwachtingen.
Davy Rooijmans

Afwisselende baan met fijne collega’s
Kristel Grutters, Functioneel beheerder

Als bij voorstellen van de regering of in de pers teruggegrepen wordt naar informatie uit het BIN, ben ik trots te hebben kunnen bijdragen aan het overbruggen van de afstand tussen de besluitvormers en de werkelijke praktijk op de boerderij.
Bernard Douma, Projectmanager Bedrijven Informatienet