Online Programma: Food, Nutrition and Health

In dit online programma voor professionals, verzorgd door prof. dr. ir. Sander Kersten, wereldwijd een toonaangevende expert op het gebied van voeding, leer je de overvloedige informatie over voeding en gezondheid te analyseren en te interpreteren en leer je hoe je een gezondere levensstijl voor jezelf en/of je patiënten kunt ontwikkelen.

Over het online programma Food, Nutrition and Health

Je leert over de samenstelling van macro- en micronutriënten, welke rol ze spelen in je lichaam en hoe ze je gezondheid beïnvloeden. Ook gaat het in de cursus over het energie-evenwicht (homeostase) en de regulering van lichaamsgewicht. Daarnaast leer je welke gezondheidsproblemen samenhangen met over- en ondervoeding. Je leert strategieën om de voedingsstatus te verbeteren en om over- en ondervoeding tegen te gaan op basis van wetenschappelijke kennis. Je leert alles over vetten, eiwitten, koolhydraten, vitaminen, mineralen en water. Na afloop van het programma beschik je over de kennis, vaardigheden en middelen om kritischer te denken over alle voedings- en gezondheidsgerelateerde informatie die voortdurend op ons wordt afgevuurd.

Dit online programma helpt je bovendien een kritische denkwijze te ontwikkelen. Je leert misinformatie over voeding te herkennen doordat je leert beoordelen wat complete onzin is, welke informatie een wetenschappelijke basis heeft en waar de waarheid ergens in het midden ligt.

Dit programma is met name nuttig voor zorgprofessionals die hun kennis en vaardigheden op het gebied van voeding up-to-date willen houden en voor iedereen zonder voedingsachtergrond die in de voedingsindustrie werkt (zoals voedseltechnologen en medewerkers van de juridische, marketing-, HR- of communicatieafdeling). Na afloop van de cursus hebben zorgprofessionals een solide academische kennisbasis op het gebied van voeding die een meerwaarde biedt in de omgang met patiënten en cliënten.

Wat je gaat leren

  • Je leert op welke manier voeding van invloed is op de gezondheid.
  • Je krijgt een inleiding op het gebied van voeding en voedsel.
  • Je leert over de scheikundige basisprincipes en de samenstelling van voedsel, de rol van voedsel in het lichaam en de impact ervan op de gezondheid.
  • Je leert de overvloedige informatie over voeding en gezondheid op waarde te schatten en te interpreteren.
  • Je leert de benodigde vaardigheden om elementaire voedingsstrategieën en -therapieën effectief te beoordelen, op te stellen en toe te passen.

Inhoud van het online programma Food, Nutrition and Health

Dit programma voor professionals bestaat uit twee MOOCs die in willekeurige volgorde kunnen worden gevolgd. De studiebelasting is ongeveer 6-8 uur per week per online cursus en een MOOC duurt ongeveer 7-8 weken. Uiteraard kun je zelf bepalen wanneer en hoe snel je studeert. De totale duur verandert dan mee.

    Inschrijven

    Geïnteresseerd? Ga dan naar EdX voor meer informatie, en schrijf je in.