Fairfok: zo kies je een gezonde en sociale hond

Fairfok: zo kies je een gezonde en sociale hond

Bij het kopen van een gezonde en sociale hond komt veel kijken. Het Fairfok platform heeft speciaal voor hondenkopers een brochure uitgebracht met een overzicht van beschikbare informatie, diensten of producten van organisaties die zich actief inzetten voor de gezonde en sociale hond in Nederland.

'Fairfok', oftewel 'eerlijke fokkerij', is de naam waaronder een aantal samenwerkende organisaties en instituten in Nederland aan hetzelfde doel werken: een gezonde en sociale hond. De betrokkenen en partijen aangesloten bij Fairfok lopen uiteen van dierenbeschermers en hondenliefhebbers, rasverenigingen en fokkers, wetenschappers, dierenspeciaalzaken, tot voorlichters en opleiders.

Interactieve brochure

In deze interactieve brochure staan drie belangrijke vragen en onderwerpen centraal waar kopers rekening mee kunnen houden bij de aanschaf van een hond:

  • Past de hond ook echt bij mij, oftewel is er een goede match?
  • Waar moet ik op letten om een gezonde hond te kiezen?
  • Is de fokker betrouwbaar, houdt hij zich aan de regels en doet hij zijn best om zo gezond mogelijke honden te fokken?

Informatie voor potentiƫle hondenkopers

De brochure is bedoeld voor potentiƫle kopers van een hond. Hierin is informatie gebundeld over te verwachten eigenschappen van een type hond of ras, wat er nodig is voor het (onder)houden van een hond, over opvoeding en cursussen en over adoptie van een hond uit binnen- of buitenland.