News of the Consumption and Healthy Lifestyles Group
-
'Gezond onderweg' zet koers naar een gezondere voedselomgeving langs snelwegen
March 25, 2024 - Voor wie langs de snelweg wat wil eten of drinken, is de gezonde keuze meestal niet de meest voor de hand liggende keuze. Om dit te veranderen hebben... -
Nomination SWITCH Project
March 20, 2024 - The project SWITCH (Stimulating the Way in which Teenagers Consider Healthy and sustainable dietary behaviour) has been nominated for the WUR... -
Chef-koks hebben moeite zich los te weken van vleesgerechten
March 8, 2024 - Vanuit een vlezige traditie hebben chef-koks jarenlang een relatie opgebouwd met dierlijke producten, die een obstakel vormt voor een meer plantaardig... -
Hoe krijgen we bonenburgers op het menu?
June 8, 2023 - Er liggen kansen om de verschuiving van de consumptie van dierlijke eiwitten naar plantaardige eiwitten te versnellen in het inkoopbeleid van publieke... -
PhDs share the relevance of their research in 'So What?' podcast series
January 18, 2023 - So What?, the podcast is an initiative of Phds at the Wageningen Centre of Sustainability Governance (WCSG). Live on Spotify and Youtube from Nov 29,... -
Europese landen scoren slecht op beleid gezonde voedselomgeving: er moet nu actie worden ondernomen
December 7, 2022 - In elf Europese landen moeten overheden meer maatregelen nemen om een gezonde voedselomgeving te creëren om een gezonder eetpatroon te... -
COP27 Rapid Reaction Seminar
December 2, 2022 - The 4th Rapid Reaction Seminar on The COP27 UN Climate Change Conference features the following panel speakers: Prof. Anthony Patt (ETA Zurich), Prof.... -
Seminar Series: Local policies & regulations for healthy and sustainable food environments
September 16, 2022 -
Emely de Vet about the rise and sustainability of the plant-based burger
August 16, 2022 - In the first two episodes of the Podcast Plant Based Promises with Giles Yeo, Emely de Vet was a guest speaker. She speaks about the rise and... -
Emely de Vet about Burger King's decision to make plant-based burgers the normal choice (Dutch only)
August 16, 2022 - Emely de Vet shares view about the campaign of Burger King: "its a bold move, which will affect the food choice of the consumer. People have the...