Escapebox Plasticsoep

Jaarlijks verdwijnt tussen de vijf en dertien miljoen ton plastic van land in zee en eindigt in wat we kennen als ‘de plasticsoep’. Zeevogels en andere dieren eten per ongeluk plastic afval of raken erin verstrikt. Binnen Wageningen University & Research wordt onderzocht hoeveel en wat voor plastic gevonden wordt in zee. Dit doen onderzoekers door te kijken naar wat stormvogels allemaal aan plastics in hun maag hebben.

Kom jij helpen bij ons onderzoek naar de plasticsoep?

Kom jij helpen bij ons onderzoek naar de plasticsoep?

De Escapebox is een interactief spel, waarbij leerlingen van groep 6, 7 en 8 een uur lang de tijd hebben om de onderzoeksresultaten van wetenschapper Dr. Jan-Andries van Franeker te analyseren.

Kunnen de leerlingen binnen een uur erachter zien te komen welke soort plastic Dr. van Franeker heeft gevonden in de stormvogel? De leerlingen ontvangen onderzoeksnotities, samples en meetinstrumenten van de wetenschapper in echte onderzoekskit. Daarnaast kunnen ze op de blog van de wetenschapper met hem chatten en de informatie uit de blogs gebruiken om achter de antwoorden te komen.

Naast de onderzoekskit ontvang je lesmateriaal over plasticsoep, een leerkrachtenhandleiding en een USB-stick met alle printbare materialen (voor hergebruik). De Escapebox is dus meerdere malen in te zetten.

De kosten voor de gehele box bedragen €35,00 (incl. BTW & verzendkosten).

Reserveer een Escapebox

Reserveer alvast de Escapebox door het contactformulier rechtsboven op deze pagina in te vullen. De escapebox is vanaf 14 oktober te koop. Je kunt ook meedoen aan de winactie in de week van 14 t/m 21 oktober!

Dr. Jan-Andries van Franeker heeft een bericht achtergelaten voor de leerlingen: