Zuivelaars Reünistenvereniging

Reünistenvereniging “De Zuivelaars” is bedoeld voor afgestudeerden van de studierichtingen Melk en Zuivelbereiding en Levensmiddelentechnologie (specialisatie zuivelwetenschappen) en voor promovendi en gepromoveerden in de zuivelwetenschappen. Om de twee jaar organiseert het bestuur voor de leden een reünie. De volgende reünie is gepland op 20 mei 2022.

Het bestuur van de Zuivelaars voor de jaren 2020/2022 bestaat uit Rob van Vliet, Jacobine Sanders en Barbara Hart.

  Aankomende evenementen

  Terugblik eerdere reünies

  Reünie 2019
  Toekomstige ontwikkelingen rond de zuivel

  In 2019 heeft de reünie van De Zuivelaars plaatsgevonden op 17 mei in Wageningen en werd georganiseerd door Nannie Delsing, Yves De Grootte en Jan Weide. De reünie vond plaats in Grote Zaal van het AXIS-gebouw op Wageningen Campus. Het thema was 'Toekomstige ontwikkelingen rond de zuivel'. Naast ontwikkelingen in duurzaamheid en de normering en certificering binnen zuivel kwam de veranderende rol van de kwaliteitsmanager binnen de zuivelonderneming aan bod. Als mooie afsluiter van het lezingenprogramma werd de e-commerce van zuivelproducten, vanaf de producent tot aan huis, besproken. Voorafgaand aan het diner vond een kaasproeverij plaats. Het diner werd opgediend in het restaurant Colors World Food gelegen aan De Markt in Wageningen. Daar is ook het nieuwe Zuivelaars bestuur aan de aanwezigen voor gesteld.

  Reünie 2016
  Het imago van de zuivel

  De zuivelaarsreünie vond plaats op 20 mei 2016, georganiseerd door Annemarie Dekker, Ellen Wemmenhove en Hette Bouma. De reünie werd gehouden in en rond het Orion gebouw op Wageningen Campus. Het minisymposium had als thema ‘Het imago van zuivel’ en bestond uit een drietal workshops welke werden ingeleid door sprekers met een bijzondere kijk op zuivel. De discussies in de workshops werden begeleid door facilitators. Ditmaal waren voor het eerst ook studenten en afgestudeerden van de Masterstudie Dairy Science & Technology uitgenodigd en was het programma deels in het Engels. Na het symposium volgde een excursie over de campus. De reünie werd afgesloten met een buffet en drankjes in het restaurant van het Orion. Hier werd ook het nieuwe bestuur voorgesteld.

  Reünie 2014
  Technologische oplossingen voor duurzame zuivelketen

  Deze zuivelaarsreünie vond plaats op 16 mei 2014, georganiseerd door Jeroen Heck, Doeke de Jong en Jan Kuil. Het thema was 'Technologische oplossingen voor een duurzame zuivelketen'. De reünie begon in het nieuwe Friesland Campina Innovation Centre te Wageningen met het symposium, waarna aansluitend aan een korte rondleiding bij Friesland Campina plaatsvond. De reünie werd voorgezet met een aperitief en diner in Hotel en Congrescentrum ‘Hof van Wageningen’. Hier werd ook het nieuwe bestuur voorgesteld.

  Reünie 2012
  Zuivel: veiliger dan ooit?

  De reünie die plaats vond op vrijdag 11 mei 2012 werd georganiseerd door het toenmalige bestuur bestaande uit Kasper Hettinga, Eric Timmermans en Leen de Jong. Thema Zuivel: veiliger dan ooit? Het eerste deel van de reünie begon om 15.00 uur en vond plaats bij het RIKILT te Wageningen. Vanaf 17.30 uur vertrokken de deelnemers naar Restaurant “De Blaauwe Kamer”, Blauwe kamer 14 in Wageningen, voor een aperitief en een buffet.