Memory Lane - 10 jaar Food Valley Scholennetwerk en Wetenschapsknooppunt

Hoera! In 2020 bestaan het Food Valley Scholennetwerk en Wetenschapsknooppunt 10 jaar. Op de Memory Lane jubileumpagina staan hoogtepunten door de jaren heen en testimonials van wetenschappers. Ook kun je een groet aan ons achterlaten en gratis de jubileum koffiemok bestellen.

Het Food Valley Scholennetwerk is een bron van inspiratie en verbinding. Inspiratie omdat door het uitwisselen van idee├źn, ervaringen en problemen je anders gaat kijken naar je eigen organisatie. De diversiteit van actoren, aanpakken en experimenten maken Food Valley Scholennetwerk tot een rijke voedingsbodem voor ons allen. Verbinding omdat je binnen het netwerk merkt dat we ondanks de verschillen tussen de organisaties een gemeenschappelijk doel hebben: het goed opleiden van leerlingen en studenten. Dit gemeenschappelijke doel vormt de verbinding tussen de actoren binnen het netwerk.
Arnold Bregt, Dean of Education, voorzitter Food Valley Netwerk VO-HO
Onze betrokkenheid bij het Wetenschapsknooppunt als universiteit zien wij als een belangrijke publieke taak waar we graag invulling aan geven. Naast de opdracht aan het wetenschapsknooppunt om kinderen in het basisonderwijs te laten kennismaken met onderzoekend leren en ontwerpen, maken ze ook kennis met ons domein waar het gaat om gezond eten, de bodem, natuur en milieu. En door dat samen te doen met CHE kunnen we goed invulling geven aan de opdracht bij het basisonderwijs om wetenschap en technologie in te bedden. Het is vertederend en hartverwarmend om basisschool leerlingen proefjes te zien doen of aan hoogleraren vragen te zien stellen. Serieus, enthousiast en nieuwsgierig. Dat is prachtig. Mooi om dit naar de toekomst voort te zetten.
Frank Bakema, manager of Education, voorzitter Wetenschapsknooppunt Wageningen Unievrsity