Laat je groet achter

Wat betekent Wetenschapsknooppunt Wageningen University of het Food Valley Scholennetwerk voor jou? Laat je wens, mooiste herinnering, of groet achter.

Geef je bericht aan ons door via het contactformulier (onder "Uw vraag") en we plaatsen je bericht op deze webpagina.

Koffiedrinkmoment en onthulling jubileum koffiemok

Op vrijdag 16 oktober drinken we van 10:00 tot 10:30 uur virtueel koffie met elkaar. Tijdens dit moment onthullen we ook de jubileum koffiemok. Deze kun je kosteloos bij ons aanvragen. We hopen dat je bij ons aansluit en de mok aanvraagt.

Lees verder over het koffiedrinkmoment

Jamila en vele anderen, hartelijk gefeliciteerd met deze bijzondere mijlpaal, heel mooi!
Prof.dr.ir. Louise O. Fresco bestuursvoorzitter Wageningen University & Research
Het is mooi om te zien hoe de deelnemers aan onze docent ontwikkelteams of nascholingen over duurzaamheid geïnspireerd raken en op hun school ook echt iets voor elkaar krijgen. Het uitwisselen van ervaringen met collega’s van andere scholen en het samen leren om verder te komen is bijzonder waardevol. Onderwijsvernieuwing is en blijft een gezamenlijke ontdekkingstocht.
Reina Kuiper, projectleider docenten Food Valley Netwerk VO-HO
Via het Food Valley Scholennetwerk werken we op inspirerende manier samen op het vlak van professionalisering docenten, opleiden, leren van leerlingen, maar ook onderzoek. Ik vind het netwerk een verrijking van de activiteiten die we doen, ook in het kader van de lerarenopleiding en onderzoek naar onderwijs.
Perry den Brok, hoogleraar Onderwijs & Leerwetenschappen Wageningen University & Research
Als ik aan het Wetenschapsknooppunt denk, denk ik aan kinderen nieuwsgierig houden, laten verwonderen en uitdagen
Hilco van Stuijvenberg, didacticus Wetenschapsknooppunt Wageningen University en Opleidingsdocent Leraar Basisonderwijs Christelijke Hogeschool Ede
Van harte gefeliciteerd met jullie mijlpaal van de afgelopen 10 jaar! Ga vooral door, wat waardevol om zo aan de weg te timmeren
Gineke Boven, studieadviseur
De beste plek voor Wageningen Youth Institute is als onderdeel van Food Valley Netwerk VO-HO. Samen bouwen aan inspiratie en lesmaterialen voor scholieren en docenten over issues die er echt toe doen: gezonde en duurzame voeding voor iedereen!
Mirjam Troost, projectleider Wageningen Youth Institute
Food Valley betekende voor mij een hele mooie plek waar ik stage mocht lopen. Een warm bad waar je terecht komt en veel kansen hebt om iets moois van je project te maken!
Saskia Hermans, masterstudent Biologie
Food Valley Scholennetwerk is voor mij een manier om mijn tot nu toe opgedane kennis en ervaring in duurzaam ondernemen aan enthousiaste, ambitieuze leerlingen over te dragen. De energie en inspiratie die ik krijg van de leerlingen zorgen er voor dat ik iedere keer weer met veel plezier de workshop duurzaam ondernemen geef
Job Brom, Relations Manager StartHub Wageningen
Wetenschapsknooppunt en Food Valley Scholennetwerk brengen wetenschap in de klas. Onderzoek en wetenschap, een prachtige combinatie die keer op keer leerkrachten, docenten en leerlingen weet te inspireren en verrijken. Ik ben er trots op dat ik hier aan bij mag dragen
Marion Kemperman, communicatiemedewerker Wetenschapsknooppunt en Food valley Netwerk VO-HO
Al jaren hebben doe ik, samen met Food Valley Netwerk, een succesvolle opdracht voor scholen in de regio. Kinderen ontwikkelen nieuwe met fruit verrijkte dranken voor ouderen op school, inclusief verpakkingen etiket en reclame campagne. Ze krijgen ook een les een in sensorisch onderzoek op de campus. Het is elke keer weer een feest om te zien en proeven wat ze hebben gemaakt! Kinderen zitten vol met vragen en houden je als weteschapper scherp!
Monica Mars, , Associate Professor Humane Voeding & Gezondheid Wageningen University & Research
Ik hoop dat we met jullie nlt, natuur, leven en technologie, en het thema duurzaamheid daarbinnen even coöperatief, inhoudelijk en enthousiast verder kunnen ontwikkelen. Proficiat met 10 jaar kwaliteit en ambitie!
Pieter Hogenbirk, voorzitter Vereniging NLT
Ik daag jongeren graag uit na te denken over de huidige en hun toekomstige wereld.
Anneke van de Boer, docententeam Food Valley Netwerk VO-HO
Bij onze activiteiten geniet ik elke keer van de leergierige gezichten en verbaas ik me altijd weer over de vragen die worden gesteld. Wat ik nooit meer vergeet is het moment waarop een jongen uit groep 5 ging uitleggen aan zijn buurman uit groep 8 wat pH inhoudt, inclusief uitgebreide voorbeelden. Om die kinderen uit te dagen, maar ook voor kinderen die niet zo snel met wetenschap en techniek in aanraking komen zet ik mij graag in.
Els van Coeverden, projectleider Wetenschapsknooppunt Wageningen University
Voor mij is 10 jaar Food Valley Netwerk een lange periode samenwerken met wiskundecollega's in het wiskunde-DOT. Samen tijd maken om te werken aan en te praten over ons onderwijs.
Theo-Jan van de Pol, docent wiskunde Ichthus College Veenendaal
Het blijft fascinerend om te zien hoe onze studenten met de lesideeën, materialen en enthousiasme vanuit het Wetenschapsknooppunt de kinderen van hun scholen kunnen inspireren rondom de wereld van onderzoekend en ontwerpend leren
Guido van Ballegooijen, Opleidingsdocent Leraar Basisonderwijs Christelijke Hogeschool Ede
Een van mijn mooiste herinneringen… Meestal ontvangen we klassen middelbare scholieren uit Nederland, maar elk jaar zit er wel een internationale verrassing tussen. Zoals vorig jaar, de uitwisselstudenten uit Litouwen. Er was weinig tijd om iets te organiseren. Ons studententeam ging meteen aan de slag om de workshop aan te passen. Ook onze collega’s van campustours en voorlichting hebben extra hun best gedaan om deze groep meer van de universiteit te kunnen laten zien. Het was een zeer geslaagde dag, de docent en groep waren erg enthousiast!
Ellen van Seben, projectmedewerker Wetenschapsknooppunt en Food Valley Netwerk VO-HO
Betrokken zijn bij Wetenschapsknooppunt is een van de allerleukste dingen die ik ooit heb gedaan. De kinderen blijven je verbazen met slimme, grappige en soms hele innovatieve ideeën. Bovendien is er niets leukers dan weggaan bij een school, wetende dat niet alleen het beeld van de stoffige, oude, mannelijke wetenschapper bij de kinderen is verbeterd, maar ook dat een aantal van die kinderen overweegt om ook iets in de wetenschap te gaan doen. Wat een fantastisch platform is dit toch!
Tamara Hoppenbrouwers, Assistant Professor Wageningen University & Research
Van harte gefeliciteerd met het 10 jarig bestaan van het Food Valley Netwerk VO-HO. Het netwerk heeft in de afgelopen 10 jaar vele goede activiteiten voor docenten en leerlingen georganiseerd en ook goed onderwijs(les)materiaal ontwikkeld, waar ook goed gebruikt van gemaakt is en nog steeds wordt. Ga vooral zo door. Ik wens jullie veel succes daarbij.
Emiel de Kleijn Curriculumontwikkelaar SLO
Van natuurkunde steunpunt naar Food Valley. Ik mocht er een deel van meemaken. Ik heb erg veel plezier gehad in het schrijven voor NLT, hoewel het succes daarvan niet groot was. Met plezier denk ik ook aan mijn presentaties terug als expert in de klas op een paar basisscholen. Ik neem straks afscheid met goede herinneringen.
Gerben de Jong, docent natuurkunde en nlt Marnix College Ede