Kenniscafé City Deal Kennis Maken

City Deal Kennis Maken (CDKM) is een samenwerking tussen de gemeente Wageningen, Ede Wageningen University and Research (WUR) en de Christelijke Hogeschool Ede (CHE). De CDKM verbindt studenten, en mogelijk onderzoekers en docenten, van de kennisinstellingen aan lokale projecten. Op die manier wordt een verbinding gemaakt tussen de kennis, expertise en vaardigheden vanuit de kennisinstellingen, en de opgaven waar de gemeenten voor staan in de lokale samenleving. Om deze projecten niet op zichzelf te laten staan, organiseren wij kenniscafés. Het doel is geïnteresseerden te betrekken, samen te leren, de projecten waar lokaal aan gewerkt wordt zichtbaar te maken en de doorwerking ervan te stimuleren.

Online Kenniscafé 'Gezond, duurzaam en lokaal voedselsysteem' - 27 november 2020

Kenniscafe_CDKM_voorbeelden.PNG

Op vrijdag 27 november van 15.30 - 17.30 uur organiseert City Deal Kennis Maken (CDKM) een online kenniscafé waar vier lokale projecten centraal staan die zich inzetten voor een lokaal gezond voedselsysteem:

  • Gezonde school lunch op de basisschool: Opdrachtgever Gemeente Wageningen
  • Lupine als eiwitvervanger op ieders bord: Opdrachtgever Lekker Lupine
  • Voedselverspilling tegengaan - bottum-up en top down: Opdrachtgever Living Lab Regio Foodvalley circulair
  • Lokale korte tekens versterken in de vorm van een afzetpunt: Opdrachtgever Voedsel Anders

Studententeams vanuit de WUR hebben de afgelopen periode gewerkt aan deze vier projecten en graag bieden wij hen een podium in het kenniscafé om hun expertise te delen met u. De teams zullen in korte filmpjes de projecten en hun onderzoeksresultaten pitchen. Om vervolgens in World Café setting samen deze projecten en het voedselsysteem verder vorm te geven, en na te denken welke concrete acties en ideeën hierbij horen.

Welke ideeën heeft u om ons voedselsysteem duurzamer en gezonder te maken?

Kenniscafe_CDKM_I_think_I_have_an_idea.jpg

Inschrijven voor dit online Kenniscafé is niet meer mogelijk. De uitkomsten van het Kenniscafé zullen op deze pagina gedeeld worden.