Nieuws

Hoe en wanneer investeren in robotica in de voedingsindustrie

Gepubliceerd op
18 oktober 2019

Informatietechnologie en robotica spelen een steeds belangrijkere rol in de Nederlandse Food & Agri sector. De toenemende krapte op de arbeidsmarkt, de vergrijzing, maar ook onze internationale concurrentiepositie, versnellen de noodzaak om robotica slim in te zetten. Dit vraagt om de tijdige investeringen, kennis en praktische inzichten. Welke opties zijn er momenteel eigenlijk? Hoe om te gaan met traceerbaarheid en contaminatie binnen productie- en logistieke processen?

Tijdens het seminar Robotica in de voedingsindustrie en -logistiek, worden de meest actuele mogelijkheden en belangrijkste aandachtspunten besproken door Wageningen University & Research experts en toegelicht aan de hand van praktijkvoorbeelden.

Het seminar is een mix van diverse programma onderdelen, waarbij zowel diverse presentaties (zie de onderwerpen hieronder), als een rondleiding en concrete voorbeelden, onder andere van het bedrijf Marel, aanbod komen om de deelnemers zo goed mogelijke te kunnen informeren en inspireren.

Seminar onderwerpen
Hoe speel je, als ondernemer, in op nieuwe ontwikkelingen zoals Robotisering?
Welke vormen van informatietechnologie zijn vanbelang voor de voedingssector en hoe kunnen deze het beste worden ingezet?
State of the art Robotica en hun toepassingsgebied in de foodsector
Wat levert robotica kwalitatief en kwantitatief op: business cases
Hoe kan robotica helpen om kwaliteitssystemen in de foodsector te verbeteren?