Global Guest

Global Guest is een programma waarbij studenten van Wageningen University & Research van over de hele wereld gastlessen geven aan leerlingen. Op deze manier krijgen leerlingen betere inzichten in internationale ontwikkelingen en het dagelijkse leven in andere culturen en landen. Een Global Guest geeft de kans om mondiale thema’s te behandelen met een (ervarings-) deskundige uit het desbetreffende gebied, land of werelddeel. Een Global Guest is ook uitstekend in te zetten in het talenonderwijs (native speakers).

De internationale studenten en onderzoekers vertellen over een aan de studie gerelateerd onderwerp of over hun persoonlijke achtergrond. Op deze manier krijgen leerlingen betere inzichten in internationale ontwikkelingen en de uitdagingen in het dagelijkse leven in andere culturen en landen.

Voorbeelden van onderwerpen

  • Community farming; een project uit Nicaragua waarin de lokale gemeenschap helpt om de kwaliteit van hun leven te verbeteren. Vak: vakoverstijgend
  • Afvalwatermanagement; de verschillen tussen IndonesiĆ« en Nederland. Vak: Biologie.
  • Persoonlijke historie van een student uit Uganda. Vak: Engels

Wil je meer informatie of een Global Guest op jouw school laten spreken? Wij kijken graag met je naar de mogelijkheden. Neem contact met ons op via het contactformulier op deze website.