Bachelor Bedrijfs- en Consumentenwetenschappen

Wij willen de consument (be)grijpen en met die inzichten duurzame productieketens organiseren en analyseren om tot verdere verbeteringen en innovaties te komen. Vragen die aan bod komen in de opleiding zijn: Hoe komt een product tot stand? Welke logistieke factoren spelen een rol? Welke marketingstrategieën zijn van invloed bij het kopen van een product? Hoe nemen consumenten en producenten hun beslissingen?

Bachelor Bedrijfs- en Consumentenwetenschappen

Waarom deze studie?

  • Aandacht voor Bedrijfswetenschappen én Consumentenwetenschappen
  • Brede basis door vakken als marketing, management, bedrijfs- en gedragseconomie, sociologie en communicatie
  • Focus op de sector van Fast Moving Consumer Goods, oftewel voedingsmiddelen en de voedingsketen

Studieprogramma van Bedrijfs- en Consumentenwetenschappen

Bedrijfs- en Consumentenwetenschappen is een driejarige bachelor opleiding. In het eerste jaar bieden we een brede gezamenlijke basis, waarna je in het tweede jaar een keuze maakt tussen de specialisatie bedrijf of consument. In het derde jaar heb je de ruimte om de opleiding op maat verder invulling te geven. Je leest hierover meer op de pagina Studieprogramma.

Bedrijfs- en Consumentenwetenschappen in beeld

- Helaas, uw cookie-instellingen zijn zodanig dat de Video niet getoond kan worden - pas uw permissie voor cookies aan

Toelating en inschrijving

Kijk op de pagina Toelating & Inschrijving of je met jouw achtergrond wordt toegelaten tot de opleiding en schrijf je in!

Studenten vertellen

Wil je weten hoe studenten de opleiding en het studeren in Wageningen ervaren? Lees en bekijk de Verhalen van studenten.

Naast dat dit proces enorm leerzaam is, maak je vrienden voor het leven en heb je een gezellige tijd!
Student Dennis Beemsterboer

Beroepen en toekomst

Lees welke beroepen je kunt gaan doen als je na je bachelor een master hebt afgerond en lees de verhalen van afgestudeerden op Banen na de opleiding Bedrijfs- en Consumentenwetenschappen.

Aansluitende masters

Na je bachelor heb je toegang tot een aantal masteropleidingen. Naast de opleidingen waar je direct toegang toe hebt zijn er mogelijkheden om naar andere masteropleidingen door te stromen. Lees meer over de Aansluitende masteropleidingen.

Voorlichting en studiekeuze

Word jij enthousiast van marketing, management, bedrijfs- en gedragseconomie, sociologie en communicatie én wil je meer weten over deze opleiding? Er zijn verschillende mogelijkheden om te ervaren of deze opleiding echt bij jou past. Maar ook wat het inhoud en hoe het is om te studeren aan deze opleiding. Hieronder zie je een aantal mogelijkheden om je verder te verdiepen.