Toegang

Na beoordeling en goedkeuring van het onderzoeksvoorstel, kan de onderzoeker op twee manieren gebruik maken van de gegevens.

Remote access

Via remote access kan een onderzoeker op afstand onderzoek doen op basis van de beschikbare gegevens. Met een computer kan via het Internet of het WUR netwerk (na autorisatie) toegang verkregen worden tot een server waarop analyse software en databestanden staan. De onderzoeker kan diverse statistische programma's (op afstand) opstarten en analyses uitvoeren.

Dataverkeer tussen de centrale server en de computer van de onderzoeker is beperkt tot de schermen zoals die worden afgebeeld en de muisklikken en keyboard invoer van de onderzoeker. De bestanden met individuele gegevens kunnen niet worden gedownload. Uitvoerbestanden blijven op de centrale computer staan. Na controle (op ontsluitingsrisico's) kunnen de resultaten naar de onderzoeker worden gestuurd.

On Site

Bij de on-site constructie moet de onderzoeker naar het LEI (Den Haag of Wageningen) komen om de data te analyseren. De onderzoeker mag uitsluitend gecontroleerde, geaggregeerde gegevens mee naar huis nemen. De computer is afgeschermd zodat geen gegevens via een USB-poort of internet verbinding gedownload kunnen worden.