Toelating en inschrijving bachelor Economie en Beleid

Heeft de studie Economie en Beleid jouw aandacht en ben je benieuwd of je deze opleiding kunt volgen? Hieronder vind je de vereisten qua profiel, maar ook als je geen VWO-opleiding hebt of wiskunde mist, zijn er mogelijkheden om toch deze studie te volgen.

Met welk VWO-profiel ben ik toelaatbaar?

  • Natuur & Techniek
  • Natuur & Gezondheid
  • Economie & Maatschappij
  • Cultuur & Maatschappij (indien je de vakken wiskunde A of wiskunde B in je pakket hebt)

Nederlandstalige opleiding

De Bachelor Economie en Beleid is een Nederlandstalige opleiding. Wel zijn de boeken die je gebruikt vaak Engelstalig. In het eerste jaar zijn de colleges meestal in het Nederlands; naarmate de studie vordert wordt dit steeds vaker Engels.

Geen VWO-diploma?

Met een hbo-propedeuse ben je ook toelaatbaar, mits je voldoet aan:

Meer informatie over toelating met een ander diploma, zoals een HBO-diploma of een International Baccalaureate (DP) diploma, vind je op de pagina 'Toelating met een ander soort diploma'.

Geen wiskunde?

Wanneer je niet beschikt over het juiste niveau van wiskunde, kun je bijvoorbeeld certificaten halen bij de CCVX (Centrale Commissies Voortentamen). Wageningen University maakt deel uit van deze samenwerking van Nederlandse Universiteiten. Meer informatie hierover vind je op de pagina 'DeficiĆ«nties in de voorvereisten'

Aanmeldprocedure

Voor meer informatie over de aanmeldprocedure en deadlines voor het aanmelden, verwijzen we je graag naar 'Aanmelden voor een Bacheloropleiding'. Heb je vragen? Neem dan contact op met het Studenten Service Centrum via het contactformulier SSC.

Terug naar BSc Economie en Beleid