Bachelor Biotechnologie

Bij de Bachelor of Science opleiding Biotechnologie leer je om biologische en technische processen te doorgronden en toepasbaar te maken op industrieel niveau. Deze breed georiënteerde opleiding strekt zich uit van het modificeren van DNA (gentechnologie), tot het werken met bacteriën (microbiologie) en het ontwerpen van industriële installaties inclusief reactoren van wel 50 m3 (procestechnologie). Het is de kunst om deze vakgebieden met elkaar in contact te laten komen. Het studeren van deze veelzijdige opleiding vormt een ontdekkingsreis langs de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van wetenschap en techniek.

Bachelor Biotechnologie

Opbouw van Biotechnologie

De bachelor Biotechnologie duurt drie jaar. De eerste twee jaar volg je een basisprogramma. In het tweede jaar heb je al wel beperkte keuzemogelijkheden. Het derde jaar bestaat grotendeels uit vrije keuze. De studie wordt afgesloten met een individueel project.

In het overzicht van de Opbouw van de opleiding kun je per studiejaar bekijken welke vakken je kunt volgen. Lees ook meer over de Achtergrond van de opleiding en Vergelijk de opleiding.

Wat maakt Biotechnologie uniek?

+ Bioproceskunde
Unieke combinatie van biologie en proceskunde

+ Actuele toepassingen
Biobrandstoffen, medicijnen, vaccins, milieuverontreiniging, levensmiddelen

+ Toepassing biologische processen
Gebruik biologie om essentiële stoffen te produceren

Studenten vertellen

Wil je weten hoe studenten de opleiding en het studeren in Wageningen ervaren? Lees de Verhalen van studenten.

Aansluitende masters

Na je bachelor heb je toegang tot een aantal masteropleidingen. Naast de opleidingen waar je direct toegang toe hebt in Wageningen (MSc Biotechnology, MSc Plant Biotechnology, MSc Food Technology, MSc Molecular Life Sciences en MSc Bioinformatics) zijn er mogelijkheden om naar andere masteropleidingen door te stromen. Lees meer over de Aansluitende masteropleidingen.

Beroepen en toekomst

Lees welke beroepen je kunt gaan doen als je na je bachelor een master hebt afgerond en lees de verhalen van afgestudeerden op Banen na de opleiding Biotechnologie.

Toelating en inschrijving

Kijk op de pagina Toelating & Inschrijving of je met jouw achtergrond wordt toegelaten tot de opleiding en schrijf je in!

Voorlichting en studiekeuze

Houd jij ervan om biologische en technische processen te doorgronden en toepasbaar te maken op industrieel niveauen én wil je meer weten over deze opleiding? Er zijn verschillende mogelijkheden om te ervaren of deze opleiding echt bij jou past. Maar ook wat het inhoud en hoe het is om te studeren aan deze opleiding. Bekijk en neem deel aan een van de volgende events:

Frisse blik op een baan na Biotechnologie

- Helaas, uw cookie-instellingen zijn zodanig dat de Video niet getoond kan worden - pas uw permissie voor cookies aan