Studieprogramma Moleculaire Levenswetenschappen

Bekijk op deze pagina hoe de bacheloropleiding Moleculaire Levenswetenschappen is opgebouwd en welke vakken op het programma staan in het eerste, tweede en derde jaar.

Opbouw studie

De studie Moleculaire Levenswetenschappen is de plek voor mensen die geïnteresseerd zijn in het combineren van kennis van scheikunde, natuurkunde en biologie. Het spectrum dat rust op deze drie pijlers is erg breed! Je kunt denken aan:

• het genetisch modificeren van organismen,
• het onderzoeken van fotosynthetische eiwitten,
• het synthetiseren en analyseren van moleculen
• en het onderzoeken waarom moleculen doen wat ze doen!

Zoals je ziet is er een keur aan onderwerpen waarmee je aan de slag kan gaan. In je bachelor krijg je van alles een beetje, zodat uitgebreid kennis kan maken met het domein van de Levenswetenschappen. Deze variëteit aan onderwerpen bereidt je optimaal voor op een loopbaan in het levenswetenschappelijk onderzoek.

Indeling Moleculaire Levenswetenschappen

In Wageningen wordt gewerkt met zes periodes per jaar. Tijdens één periode, die acht weken duurt, volg je de eerste zes weken (werk)colleges en practica. De zevende week is een zelfstudieweek om je tentamens voor te bereiden, die in week acht worden afgenomen. In Wageningen wordt er onderscheid gemaakt tussen ochtend- en middagvakken. Hierdoor houd je je per week bezig met twee verschillende vakken. Periode drie en vier bestaan uit vier weken. Hierin volg je één vak. Bekijk hieronder de planning van Moleculaire Levenswetenschappen om een overzicht te krijgen van hoe de bachelor ingevuld is.

Voorbeeldplanning_BML.PNG

Terug naar BSc Moleculaire Wetenschappen