Studiegids en Rooster

Studiegids

In de studiegids staat de officiële informatie over de BSc en MSc programma's van de universiteit. Je vindt er informatie over de onderwijsprogramma’s, minoren en vakken. De studiegids is Engelstalig. Je vindt de studiegids van diverse jaren aan de rechterkant van de pagina.

Rooster

De detailroosters van periode 1, 2, 3 en 4 voor studiejaar 2019-2020 zijn gepubliceerd.

Zoek je informatie over een vak, zoals wanneer colleges of examens zijn ingepland? Klik aan de rechterkant op Detailrooster om de roosters per vak te bekijken.

Onderwijstijden

Een lesuur duurt 40 minuten. Lectures, tutorials, groepswerk en practica worden meestal geroosterd in blokken van 2, 3 of 4 lesuren. In de ochtend wordt geroosterd tussen 08.20 en 13.30 uur, de middag duurt van 14.00 tot 19.00 uur (vrijdag tot 17.20 uur). Zie tijden dag rooster tabblad Daytime Schedule in de courseplanning.
Er zijn maximaal 4 lesuren per dagdeel ingeroosterd (practica soms 5).
Op 2 middagen per week is er een lange middagpauze van 12.40 tot 14.00 uur (dagen afhankelijk van je opleiding, zie tabblad "long lunch break" in de courseplanning).
Er is in de middag zo weinig mogelijk onderwijs geroosterd tot 19.00 uur, maximaal 2 dagen per week.

Nuttige informatie over het academisch jaar:

  • Periode 1, 2, 5 and 6 duren 8 weken en hebben een studielast van 12 ECTS studiepunten.
  • Periode 3 en 4 duren 4 weken en hebben een studielast van 6 ECTS studiepunten.
  • Tentamens worden afgenomen binnen de periode waarin het vak wordt aangeboden.
  • Herkansingen worden twee maal per jaar geroosterd: in februari direct na periode 3 en in augustus.
  • Periodes zijn verdeeld in weken, weken hebben weeknummers. De data van deze periodes en weeknummers zijn vermeld in de kalender academisch jaar.

Meer informatie over de planning van het academische jaar

Courseplanning

De Courseplanning bevat een lijst van vakken die je kunt sorteren op periode en dagdeel (zie tab 'Courses 2019-2020'). Met behulp van dit overzicht is het mogelijk om een studieplanning te maken voordat de detailroosters bekend zijn.

Nuttige informatie over de courseplanning:

  • De meeste vakken hebben 6 ECTS studiepunten. Om de keuzemogelijkheden te vergroten is er een onderscheid tussen ochtend- en middagvakken. In elke periode is een ochtend- met een middagvak te combineren.
  • Tabblad 'Rooms' bevat een lijst met onderwijsruimtes. Hier vind je ook de adressen van de onderwijsgebouwen.
  • Tabblad 'Location Overview' bevat een kaart met alle onderwijsgebouwen en zaal- en gebouwnummers.
  • In de studiegids staat informatie over de inhoud en course coördinatoren van de vakken. De codering van de vakken in de courseplanning komt overeen met die in de studiegids.
  • In gevallen waar de informatie in de courseplanning afwijkt van informatie in de studiegids, is de studiegids leidend.

Vragen?

Andere nuttige informatie voor studenten staat hier. Je kunt ook contact met ons opnemen via het contactformulier bovenaand deze pagina.