Training Studievaardigheden

Vallen je studieresultaten tegen?
Wil je weten hoe je effectiever kunt studeren?
Wil je je academische studievaardigheden verbeteren?

Mogelijk is de training Studievaardigheden iets voor jou!

Voor BSc eerstejaars.

Study skills trainingen

Als eerstejaars BSc-student komt er veel op je af in het eerste studiejaar. Veel veranderingen, grotere hoeveelheden studiestof en een studieniveau dat hoger ligt dan je wellicht voorheen was gewend. Om je extra ondersteuning te bieden op het gebied van effectief studeren, zijn er speciale study skills trainingen ontwikkeld.

Wie is geschikt voor een study skills training?

Welke study skills trainingen zijn er?

Er zijn twee study skills trainingen:

De trainingen worden in het Nederlands gegeven, zijn interactief van aard, gericht op gedragsverandering en leerzaam. Uitgebreide omschrijving van het doel en de inhoud van de trainingen vind je in de studiegids.

Wanneer vinden de study skills trainingen plaats?

De trainingen worden in elke periode zowel op dinsdag (groep A) als woensdag (groep B) aangeboden, zowel in de middag als avond. Schrijf je op tijd in!

Op het moment dat je toegevoegd bent aan het vak in Brightspace, kun je jezelf inschrijven voor de dinsdag- of woensdaggroep. Maximaal zijn er 15 deelnemers per groep. Vol=vol.

Hoe meld je je aan voor één van de study skills trainingen?

1.    Ga naar de studiegids

2.    Kies een study skills training die jou het beste past

3.    Meld je aan voor de training via MyPortal.

4. Na aanmelding via MyPortal krijg je een bericht zodra je aan de Brightspace pagina gekoppeld bent. Hier kun je je opgeven voor groep A (dinsdag) of groep B (woensdag).

5.    Aanmelden = deelnemen!

Vragen?

Als je vragen hebt of een study skills trainingen nuttig is voor jou, dan kan je altijd contact opnemen met je studieadviseur of de cursuscoördinatoren (studyskills@wur.nl)

Voor BSc-studenten na het eerste jaar.

Als je na je eerste jaar merkt dat je meer studievaardigheden nodig hebt, kun je meedoen aan de study skills training in periode 1 of later in het jaar als er plaats is. Uitgebreide omschrijving van het doel en de inhoud van de trainingen vind je in de studiegids.

Als je vragen hebt of een study skills training nuttig is voor jou, dan kan je altijd contact opnemen met je studieadviseur of de cursuscoördinatoren (studyskills@wur.nl)

Voor MSc-studenten

Training for MSc-students: ‘Get a grip on your studies’

The training ‘Get a grip on your studies’ is especially designed for you being an international MSc-student. The training offers you insight in your study approach and learning style(s). Besides that you learn using different study techniques and strategies, prioritizing and all about time-management. In addition, attention will be given to taking exams and dealing with procrastination and stress.

Do you match with this training?

Did you answer 3 times ‘yes’? Then this training is definitely something for you!

A detailed description of the purpose and content of the training can be found in the study handbook. Couse code of the training is ZSS-05000.

When does the training take place?

The training is offered in period 2 and period 6. Register in time!

A maximum of 15 students can participate per group.

Register for this training?

1. Please, register for the training via MyPortal.

2. Signing up = Participating!

Questions?

If you have any questions about this training, you can always contact your study advisor or the course coordinator (studyskills@wur.nl).  

Als je zelf online aan de slag wilt om je studievaardigheden te verbeteren ga dan naar: Zelf je studievaardigheden verbeteren.

Afspraak maken met een decaan:

  1. Via de studentenbalie in het Forum.
  2. Via secretariaat: Tel. 0317-483618 (Ma. - Do. 8:30 - 16:00 uur, op vrijdag van 8:30 tot 12:30 uur)