kinderuniversiteit

Kinderuniversiteit

Elk jaar geeft een wetenschapper van Wageningen University & Research college aan circa 200 kinderen van groep 6, 7 en 8 van de basisschool. In 2020 vindt de Kinderuniversiteit plaats op vrijdag 9 oktober op de campus van Wageningen University & Research.

Wat is de Kinderuniversiteit?

De colleges van de Kinderuniversiteit zijn interactieve colleges. Je luistert veel, maar doet ook actief mee. Er is volop ruimte om vragen te stellen. Bij inschrijving krijg je al de kans om die te stellen. De beste vragen komen aan bod en de allerbeste worden beloond.

Kinderuniversiteit 2020: Algen, het groene goud

Op vrijdag 9 oktober 2020 zal de volgende editie van de Kinderuniversiteit plaatsvinden. Het thema van dit jaar is Algen, het groene goud.

Dit jaar zal onder andere Professor Maria Barbosa een college geven.

De inschrijvingen voor deze editie openen op maandag 7 september.

Kinderuniversiteit 2019: Voedingsgedrag

De Kinderuniversiteit die plaatsvond op 2 oktober, stond in het teken van voedselvaardigheid. Maar liefst 200 kinderen kregen college van professor Emely de Vet over het thema ‘voedingsgedrag’. De Vet is gespecialiseerd in gezondheidscommunicatie en gedragsverandering. Tijdens het college gaf ze in het bijzonder aandacht aan waarom mensen worden verleidt om ongezonde voedselkeuzes te maken en hoe we mensen kunnen verleiden tot juist gezonde voedselkeuzes.

Kinderen leerden over alle zintuigen die gebruikt worden wanneer je proeft en mochten dit met proefjes zelf ondervinden. Daarnaast maakten ze kennis met vergeten groenten, zoals de koolraap.

Lees verder

Foto's en video

    *We hebben de ouders schriftelijke toestemming gevraagd voor het gebruik van het beeldmateriaal.

    logo_provincie_gelderland.png

    logo_Techniekpact.png