kinderen doen proeven

Junior Science Lab

Speciaal voor kinderen van groep 6, 7 en 8 van het basisonderwijs organiseert het Wetenschapsknooppunt Wageningen University & Research Junior Science Labs. De kinderen gaan als echte onderzoekers te werk in de praktijkruimtes van de Universiteit.

Alle Junior Science Labs zitten VOL!

Je kunt je helaas niet meer inschrijven voor een Junior Science Lab en wegens grote belangstelling kun je ons ook niet meer mailen voor een plekje op de reservelijst.

Over de Junior Schience Labs

Bij het Junior Science Lab (JSL) zijn leerlingen van groep 6, 7 of 8 een middag lang de onderzoeker. JSL begint met een kort college van een wetenschapper van Wageningen University en daarna gaan zij aan de slag in een laboratorium of andere ruimte. De leerlingen zetten een onderzoek op, voeren deze uit en bekijken de resultaten. Net als echte onderzoekers dus!

JSL telt als onderwijs, dus als het nodig mocht zijn krijg je doorgaans wel eerder vrij van school. Deelname kost €10,- per persoon per JSL. Goed om te weten: meteen bij inschrijven moet er betaald worden, anders is de inschrijving niet compleet.

Junior Science Labs 2021

Klik op het Junior Science Lab van jouw keuze voor meer informatie.

Let op: de Junior Science Labs vinden onder voorbehoud van de op dat moment geldende Corona-richtlijnen plaats.