Lesmateriaal

Wetenschapsknooppunt Wageningen University heeft samen met wetenschappers van Wageningen University & Research, leerkrachten en studenten en medewerkers van de pabo van de Christelijke Hogeschool Ede lespakketten en inspiratiekaarten ontwikkeld.

Lespakketten

Klik op de titel om meer inhoudelijke informatie te lezen of download kosteloos een lespakket via de button.

Leskisten

Lespakketten bovenbouw

Lespakketten onderbouw

Lespakketten Plusjeklas: uitdagend onderwijs voor de plusklas

Dit lesmateriaal is geschikt voor (hoog)begaafde kinderen in de plusklas. Plusjeklas is ook zeer goed bruikbaar om het onderwijs voor álle kinderen op school te plussen. Plusjeklas is tot stand gekomen met het bedrijfsleven, plusklas Jongleren.biz en Wageningen University & Research.

Vanuit deze samenwerking mag Wetenschapsknooppunt Wageningen University een aantal lessen per project aanbieden. Voor het totale pakket kun je terecht op: https://plusjeklas.nl.

Speciaal in deze tijd heeft Plus je Klas ook een aantal corona-lessen beschikbaar gemaakt. Je kunt hier ook gratis gebruik van maken via: https://plusjeklas.nl/lessen-jonge-kind/coronatijd/

Inspiratiekaarten

Inspiratiekaarten zijn korte, makkelijk toegankelijke versies van de op deze website te downloaden lespakketten. De inspiratiekaarten zijn geschreven voor leerkrachten als snel inzetbaar lesmateriaal. Dus passend in een dagdeel of als klaaropdracht voor leerlingen.