Online Master Nutritional Epidemiology and Public Health

De master Nutritional Epidemiology and Public Health gaat dieper in op de relatie tussen inname van voedsel, voedingstoestand en gezondheid. Je wordt opgeleid tot epidemioloog voor het doen van observatie- en interventiestudies. Doel: het vinden van nieuwe manieren om ziektes te voorkomen en de gezondheid te bevorderen. Tijdens de master bestudeer je voedingsgerelateerde oorzaken van ziekten. Ook kijk je naar preventiestrategieën voor bevolkingsgroepen. Een derde invalshoek is de behandeling van ziekten. Met die drie invalshoeken – biomedisch, gedrag/omgeving en klinisch – versterkt de epidemiologie ons begrip over gezondheid en ziekte in relatie tot voeding. Ook helpt het om de effectiviteit van interventies te kwantificeren.

Online Master Nutritional Epidemiology and Public Health

Over de opleiding Nutritional Epidemiology and Public Health

De online master Nutritional Epidemiology and Public Health is bedoeld als parttime studie. De werkdruk is ongeveer 20 uur per week. Dit geeft je de mogelijkheid om op een flexibele manier werk en studie te combineren. Het programma is daarom uitermate geschikt voor werkenden die door willen leren of die zich willen specialiseren.

Het eerste deel van het Engelstalige studieprogramma duurt twee jaar en biedt in deeltijd vakken aan. Je werkt ‒ op afstand ‒ nauw samen met docenten en medestudenten, via een online onderwijsplatform. Bovendien bevat het studieprogramma een verblijf van een week op de Wageningen Campus samen met de andere studenten van deze master.

Thesis en stage op maat

Het tweede deel van de opleiding is gereserveerd voor je stage en thesis. Die kun je op maat maken voor jouw omstandigheden en doen in één of twee jaar. Zo zijn er mogelijkheden om je stage en thesis uit te voeren in je eigen professionele werkomgeving, parttime of fulltime. Op de Engelstalige website vind je het volledige studieprogramma.

Ga naar het studieprogramma van de online master (Engels)

Waarom de master bij Wageningen?

  1. Unieke mogelijkheid om je naast je werk te bekwamen als voedingsepidemioloog
  2. Hoogwaardig online studieprogramma
  3. Al meer dan veertig jaar ervaring met onderwijs en onderzoek op het gebied van voeding

Toelatingseisen

Om toegelaten te worden tot de master Nutritional Epidemiology and Public Health moet je voldoen aan een aantal toelatingseisen, zoals een relevant BSc-diploma met een Grade Point Average (GPA) van tenminste 70 procent en moet je voldoen aan de Engelse taaleisen. Daarnaast zijn goede computervaardigheden nodig, toegang tot breedband internet en je moet genoeg discipline en enthousiasme hebben om succesvol online te kunnen studeren. Relevante bachelordiploma’s zijn bijvoorbeeld Humane Voeding, Geneeskunde, Biomedische Wetenschappen, Gezondheidswetenschappen en Food Science and Nutrition. Studenten met diploma's van een andere bachelor kunnen, afhankelijk van de gevolgde vakken en/of relevante werkervaring, toch toelaatbaar zijn.

Neem voor meer informatie contact op met de studieadviseur via de contactbutton aan de rechterkant van de pagina.

Uitgebreide informatie over alle toelatingseisen en de inschrijfprocedure vind je op de Engelstalige website.

Lees de toelatingseisen voor de master (Engels)

Werken na Nutritional Epidemiology and Public Health

De online master Nutritional Epidemiology and Public Health heeft als jonge studie nog geen uitgebreid alumniportfolio. Maar de carrièreperspectieven zijn vergelijkbaar met die van afgestudeerden Nutrition and Health. Zij beginnen hun loopbaan vaak als onderzoeker of PhD-student. Daarnaast gaan veel afgestudeerden aan de slag als adviseur of trainer. De meerderheid van de afgestudeerden vindt een baan op een universiteit of universitair medisch centrum, bij een onderzoeksinstituut, bij de nationale, regionale of lokale overheid, bij voorlichtingsorganisaties of bij internationale organisaties als WHO en FAO.

Vergelijken met andere opleidingen

Een vergelijkbare opleiding aan Wageningen University & Research is de master Nutrition and Health. Deze is echter breder van opzet, waarbij Epidemiology and Public Health één van de specialisaties is.

Ga naar de Engelstalige website