dr.ir. AJH (Arnold) van Vliet

dr.ir. AJH (Arnold) van Vliet

Bioloog

Ik ben gespecialiseerd in de ontwikkeling en coordinatie van citizen science netwerken. Het basisnetwerk is het Nederlandse fenologie netwerk De Natuurkalender. De Natuurkalender richt zich op het monitoren, analyzeren, voorspellen en communiceren van jaarlijks terugkerende verschijnselen in de natuur zoals de start van bloei, het verschijnen van vlinders of het aankomen van trekvogels. De Natuurkalender heeft ook als doel om de samenleving te helpen zich aan te passen aan de veranderingen in de natuur die optreden als gevolg van verandering in weer en klimaat.
Andere voorbeelden van citizen science netwerken die ik (mede) opgezet heb zijn de Muggenradar (www.muggenradar.nl), Allergieradar (www.allergieradar.nl), Tekenradar (www.tekenradar.nl), de Splashteller en de GrowApp (www.growapp.today).

Verder ben ik gespecialiseerd in het communiceren van wetenschap naar publiek. Ik coordineer de natuurnieuwssite Nature Today waar meer dan vijftien natuurorganisaties dagelijks twee berichten over actuele ontwikkelingen in de natuur publiceren. Het doel van Naturetoday.com is om natuur in het dagelijkse nieuwsdomein te brengen om zodoende de interesse voor natuur in de samenleving te vergroten.