Onderzoeker bij BKD

Wil jij werken bij een toonaangevende keuringsdienst in één van de mooiste exportproducten van Nederland? Ben jij praktisch ingesteld en lijkt het je leuk om binnen ons gloednieuwe laboratorium samen met een enthousiast team te komen werken?
Dan nodigen wij jou uit om te reageren! Wij hebben een vacature voor een:


Onderzoeker


Wie zijn wij?
De Stichting Bloembollenkeuringsdienst (BKD) is een middelgrote organisatie die een primaire rol speelt in de kwaliteitsborging van de bloembollensector en waar een zakelijke en toch informele werksfeer kenmerkend is. Wij hebben een groot laboratorium waar virus- en bacterietoetsen uitgevoerd worden ten behoeve van de export en kwaliteitskeuringen van bloembolgewassen.
Welke uitdagingen bieden wij jou?
Als onderzoeker binnen het R&D team van het laboratorium voer je praktische onderzoeksprojecten uit ten behoeve van de primaire taken van de BKD. In de nabije toekomst willen wij nematodentoetsen gaan uitvoeren. Daarom bieden we jou de uitdaging om ons nieuwe nematoden laboratorium vorm te geven en de eerste nematodentoetsen te implementeren. Ook zal je betrokken zijn bij het ontwikkelen of verbeteren van virus- en bacterietoetsen die uitgevoerd worden met ELISA of PCR. Daarnaast hebben wij verschillende onderzoeksprojecten met partners binnen en buiten de BKD waarin je bijdrage gewenst is. Je kunt hierbij denken aan een breed spectrum aan onderwerpen zoals onderzoek naar bemonsteringsstrategieën, detectie van virussen via beeldanalyse als wel de ontwikkeling en implementatie van nieuwe detectiemethoden zoals Next Generation Sequensing.
Wat zoeken wij?
Wij zoeken een onderzoeker met een praktische instelling en een relevante WO opleiding. Je hebt kennis en bij voorkeur ook ervaring op het gebied van nematologie en eventueel bacteriologie en/of virologie en je bent in staat om je kennis praktisch in te zetten ten behoeve van de laboratoriumtaken van de BKD. Ervaring op het gebied van bioinformatica en/of NGS is een pré. Je bent iemand met een brede onderzoeksinteresse die houdt van nieuwe uitdagingen en die kwalitatief goed onderzoek kan uitvoeren. Er wordt van je verwacht dat je zelfstandig projecten kunt plannen, experimenten kunt uitvoeren en de data kunt analyseren en presenteren. Daarnaast beschik je over goede communicatieve vaardigheden en werk je makkelijk samen met onderzoekers van verschillende disciplines en met betrokkenen binnen en buiten de BKD. Herken jij jezelf hierin? Dan zijn wij op zoek naar jou! Wij bieden je een jaarcontract van 40 uur per week.
Heb jij interesse?
Stuur dan zo snel mogelijk jouw cv met motivatie naar personeelszaken@bkd.eu. Wil je meer weten over de functie? Bel dan naar Astrid Hagedoorn (hoofd P&O; 06-22 94 94 68) of Iris Stulemeijer (Teamleider R&D; 06-51 74 64 92)