Dynamische infographics

Infographics die meer moeten kunnen dan doorlinken naar andere pagina's of websites moeten interactief gemaakt worden. In het meest eenvoudige geval betreft het mouse-over effecten (bv verandering van kleur) om duidelijk te maken dat er ergens op geklikt kan worden. Maar het kan ook gaan om bewegende onderdelen, lagen, beelden of teksten die zichtbaar worden of andersoortige animatie.

Technische richtlijnen voor interactieve infographics

Er zijn voor de ontwikkelaars van de interactie richtlijnen opgesteld. De infographics moeten werken met html5, css3 en javascript. Ze worden geplaatst in de site met behulp van een element waarin de .js bestanden, de .css bestanden en de plaatjes apart worden geupload en waarin vervolgens een stuk html code geplakt wordt waarin ook de referenties naar de geuploade plaatjes zijn opgenomen.

[link naar de technische richtlijnen]

Voorbeelden van reeds bestaande interactieve infographics

Infographic onderwijsloket WU

Gemaakt door Digitpaint:
Phenomics
Robotics

De maat van een infographic die met het infographic element op een pagina wordt geplaatst over de volle breedte is maximaal 920 pixels. Een infographic die op het canvas van een pagina met rechterkolom wordt geplaatst is maximaal

met iframe-element:

met infographics element: