Studentenhuis

Veelgestelde vragen van ouders

Door een klik op onderstaande vragen vindt u het antwoord:

  Overige vragen met antwoorden

  Tot welke datum kan mijn kind zich aanmelden? In principe tot 1 augustus, maar bij voorkeur voor 1 mei. Selectiopleidingen voor 15 januari. Aanmelden gaat via www.studielink.nl
  Krijgt mijn zoon/dochter een rapport? Nee, maar hij/zij heeft wel inzicht in de hoeveelheid studiepunten die hij/zij heeft gehaald.
  Kan ik als ouder contact hebben met de studieadviseur? Het contact met de studieadviseur loopt via de student. Wilt u de studieadviseur spreken dan kan dat alleen via de student. Het e-mail adres van de studieadviseur staat op de site van de opleidingen.
  Krijg ik als ouder een seintje als het niet zo goed gaat met mijn kind? Nee, helaas. Uw zoon of dochter is volwassen en resultaten worden alleen met hem of haar besproken. Het is natuurlijk wel belangrijk dat u met uw kind communiceert over de voortgang van de studie.
  Is er veel studie-uitval in Wageningen? Nee, de studie-uitval in het eerste jaar is 13-15%. Dat is laag in vergelijking tot andere universiteiten.
  Wanneer krijgt mijn zoon/dochter een boekenlijst? Tijdens de introductiedagen maakt de student kennis met de studieadviseur en krijgt hij ook een boekenlijst.
  Hoe bereik ik een studentendecaan? studentenstudentendecaan@wur.nl
  Hoe bereik ik de studentenadministratie? studentadministration@wur.nl

  Nieuwsbrief en blog voor ouders van (aanstaande) studenten