Hoe werkt HappyHier

Hoe werkt de app?

De deelnemer kan HappyHier installeren via de Appstore of Playstore. Na de installatie vraagt de app allereerst toestemming om de locatie te delen waar vragenlijsten worden ingevuld, daarna volgt een verzoek om toestemming voor het sturen van een vragenlijst. Ook vraagt HappyHier om akkoord te gaan met een privacyverklaring. Zonder die toestemmingen werkt de app niet. 

Startvragenlijst

Na installatie krijgt de deelnemer eenmalig een startvragenlijst voorgelegd waarin naar zijn achtergrondkenmerken, zoals leeftijd en soort woning, wordt gevraagd. Die vragen zijn in enkele minuten te beantwoorden.

Vragen beantwoorden

Daarna verzoekt de app de deelnemer enkele keren per dag om vragen te beantwoorden, over hoe hij zich op dat moment voelt, wat hij aan het doen is en met wie. Dat kost meestal minder dan één minuut tijd. Dit gebeurt standaard tussen 8 uur ’s ochtends en 10 uur ’s avonds door het geluid van een fietsbel. Deze tijdstippen zijn onder Instellingen aan te passen aan de persoonlijke voorkeur.

De gegevens (antwoorden en locatie) worden via een beveiligde verbinding naar onze server verzonden.

Duur van het onderzoek

Het onderzoek duurt een maand vanaf het moment van installatie. De teller op het startscherm laat zien hoeveel dagen het onderzoek nog duurt. De deelnemer kan de deelname aan het onderzoek op elk moment stoppen door de app van zijn telefoon te verwijderen. De onderzoekers stellen het uiteraard bijzonder op prijs als hij de hele periode meedoet, zodat ook gegevens binnenkomen van plekken waar mensen minder vaak komen, zoals het strand, musea en de hei.