Maatschappelijke discussie dieren plaaginsect

Maatschappelijke discussie over dieren

Zoveel opvattingen, zoveel belangen. Nederlanders eten gemiddeld ongeveer 38 kilo vlees per jaar. Voor velen biedt dit een bron van inkomsten, maar er zijn ook mensen die vlees eten verkeerd vinden. Bijna 60 procent van de Nederlanders heeft een huisdier, terwijl anderen vinden dat dieren niet zomaar mogen dienen voor ons vermaak. De één vindt het jagen op herten of wilde zwijnen geen probleem en de ander is daar fel op tegen. Wageningen University & Research doet onderzoek naar dit soort vraagstukken die spelen in de samenleving.

Op een goede manier met dieren omgaan

Hoe kunnen wij op een goede manier met dieren omgaan? En wat is goed? Belangrijke vragen die de discussie regelmatig doen oplaaien. Denk aan kwesties als het scheiden van melkkoeien en hun kalveren, het beheer van herten en wilde zwijnen op de Veluwe, het fokken van rashonden of bijtincidenten met agressieve honden. Het is behoorlijk ingewikkeld om antwoorden te vinden waarin iedereen zich kan vinden. De kennis van Wageningen University & Research draagt bij aan een goede basis voor de maatschappelijke discussie.

Oplossingen voor plaagdieren

Wilde (plaag)dieren kunnen wereldwijd voor veel problemen zorgen.

Wageningen University & Research zoekt naar oplossingen voor dit soort problemen. Neem contact met onze experts op voor meer informatie.

- Helaas, uw cookie-instellingen zijn zodanig dat de Video niet getoond kan worden - pas uw permissie voor cookies aan