Data Infrastructuur

De ambities voor onderwijs en onderzoek vergen een goede technische en organisatorische infrastructuur. Voor de realisatie hiervan combineren we eigen voorzieningen met die van partners en zoeken we ook internationale samenwerkingsverbanden. Als uitgangspunt voor zowel infrastructuur als data management gebruiken we waar mogelijk de principes van open source code, open data, Fairness-Accuracy-Confidentiality-Transparency (FACT) voor onderzoek en Findable-Accessible-Interoperable-Reusable (FAIR) voor data. De use cases dienen om stap voor stap de ontwikkeling van de infrastructuur vorm te geven.

Onderzoeksdata infrastructuur

De research data infrastructuur dient ter ondersteuning van het proces van onderzoek & onderwijs voor zover daarbij data wordt gebruikt. Een gemeenschappelijk beeld in de vorm van een research data infrastructuur zal de samenwerking tussen de verschillende onderdelen van WUR bevorderen. Hiermee kan namelijk gewerkt worden aan een gedeelde basis van data en tools voor de ontwikkeling van gezamenlijke toepassingen.

Technische aspecten

De voorzieningen vormen het fysieke deel van de research data infrastructuur en dienen voor de uitvoering van het proces van onderzoek & onderwijs en bestaan uit data, hardware en software.
Communities vormen het actieve deel van de infrastructuur en dienen voor het delen van kennis, het oplossen van problemen en het genereren van nieuwe idee├źn. Een goede technische infrastructuur vormt de basis voor zowel eigen onderwijs en onderzoek als voor externe samenwerking. Een bindende factor vormt helderheid over de benodigde infrastructuur voor onderzoek en onderwijs zowel binnen als buiten WUR.