Ontwerpwedstrijd

De ontwerpwedstrijd van het Wetenschapsknooppunt Wageningen University is de ontdek-, onderzoek- en ontwerpwedstrijd voor groep 5 t/m 8 van de basisschool.

Ontwerpwedstrijd 2021: Algen, het groene goud?

Ga aan de slag met algen en bedenk hét ontwerp van de toekomst! .”

Dat is de ontwerpvraag waar we dit jaar mee aan de slag gaan! Waarom maken mensen ongezonde voedselkeuzes? Bedenk met jouw groepje een ontwerp om mensen gezondere voedselkeuzes te laten maken. Dit doe je met behulp van TOOL, de onderzoekend leren app.

Mee doen? Houd rekening met het volgende...

  • Een groepje moet uit minimaal 4 personen bestaan.
  • Ieder groepje moet zijn aangemeld via het formulier. Aanmelden kan vanaf 30 november 2020.
  • Als je wordt gekozen tot de beste vijf ontwerpen, maak je met een groepje een online presentatie voor de juryleden.
  • Je bent op de hoogte van de deelnamevoorwaarden.

Wil je volgend jaar meedoen met de Ontwerpwedstrijd? De inschrijvingen openen op 30 november 2020.

Bekijk voorwaarden

Inspiratie

TOOL
De webapp TOOL voor onderzoekend leren zorgt er voor dat de opzet van jouw ontwerp goed van start gaat. Het helpt je de juiste stappen te zetten. Gebruik deze! Je kunt de stappen uit het model van onderzoekend en ontwerpend leren gebruiken voor de indeling van je hoofdstukken.

Ontdek TOOL

Model onderzoekend en ontwerpend leren
Je kunt de stappen uit het model van onderzoekend en ontwerpend leren gebruiken voor de indeling van je hoofdstukken. Klik op de afbeelding van het model voor een vergroting.

Model onderzoekend en ontwerpend leren

Privacy

De video's van de finalisten worden alleen gedeeld wanneer alle finalisten hiervoor uitdrukkelijk toestemming gegeven hebben. De inzendingen die een prijs winnen, worden gepubliceerd op onze website. Bij ieder gepubliceerd idee zijn de naam, plaats van de school en de klas zichtbaar. De winnende scholen gaan akkoord met publicatie van het idee, klas- en naamsvermelding en vermelding van de plaats van de school in uitingen van het Wetenschapsknooppunt. Dit gebeurt door vermelding op onze website en via persberichtgeving. Beeldmateriaal wordt alleen voor communicatiedoeleinden behorend bij het Wetenschapsknooppunt Wageningen University gebruikt. Alles over de WUR en de privacywetgeving vind je hier.

Ontwerp inleveren en beoordeling

Lever het ontwerp digitaal in via ons e-mailadres (wetenschapsknooppunt@wur.nl). Bestanden vanaf 5MB mag je via WeTransfer versturen. De jury kiest de 5 finalisten en maakt deze bekend via de e-mail.

Prijzen

Gewonnen? Dan ontvangt jouw groepje een leuke prijs van denkenkunjeleren om verder aan te slag te gaan met wetenschap en technology in de klas!

  • 1e prijs: €150 tegoedbon bij denkenkunjeleren.nl
  • 2e & 3e prijs: zak-microscoop, vergroting tot 120x met 2x optische zoom.

 

logo_provincie_gelderland.png

logo_Techniekpact.png