Skip to content

prof.dr.ir. RM (Remko) Boom

prof.dr.ir. RM (Remko) Boom

Professor/Chair

Biography

Biography

Ancillary activities - prof.dr.ir. RM (Remko) Boom

Ancillary activities
  • Novo Nordisk Foundation (21-6-2020/31-12-2099)
    The Novo Nordisk Foundation funds research on scientific, humanitarian and social causes on Danish, Swedish, Norwegian, Finnish and Icelandic universities or other non-profit research organizations. I will be one of the 7 members of the committee (all university professors) for selection of projects in Plant Science, Agriculture and Food Biotechnology.
  • DSM (1-5-2024/1-5-2026)
    Mijn rol is om DSM-Firmenich te adviseren aangaande hun wetenschappelijk onderzoek en innovatie.
  • Universiteit van Kopenhagen (1-1-2023/1-1-2028)
    De functie betreft een aanstelling als bijzonder hoogleraar aan de Universiteit van Kopenhagen, bij het departement of Food Science (UCPH-FOOD). Het werk behelst het met enige regelmaat in Kopenhagen deelnemen aan activiteiten op het gebied van onderwijs en onderzoek, op het gebied van verduurzaming van de productie van levensmiddelen. Bijkomend doel is het zoeken naar verdere synergie tussen UCPH en Wageningen Univeirsiteit en Research.
  • The Protein Brewery (1-1-2021/1-1-2026)
    The Protein Brewery is een innovatieve startup/scaleout die via precisiefermentatie nieuwe, duurzame eiwitbronnen mogelijk maakt, door gebruik te maken van zijstromen in de levensmiddelenindustrie. Het bedrijf heeft een wetenschappelijke adviesraad van 4 mensen, waarvan ik er een ben.
  • Annual Reviews in Food Science and Technology (1-1-2024/31-12-2099)
    ARFST is a Journal on Food Science and Technology that publishes reviews on specific topics. It is published by Annual Reviews, a non-profit publisher. As part of the editorial committee I co-advise on subjects and authors to be invited to submit to the Journal. I also review the manuscripts submitted, and advise on acceptance and changes.
  • Vivici BV (1-9-2024/1-9-2028)
    De Wetenschappelijke Adviesraaad adviseert Vivici over wetenschappelijke ontwikkelingen op het veld van Vivici (preciseifermentatie van zuiveleiwitten), en adviseert Vivici op wetenschappelijk gebied op haar onderzoeks- en ontwikkelactiviteiten.
  • Universiteit van Kopenhagen (1-3-2025/11-8-2032)
    De functie betreft een aanstelling als hoogleraar aan de Universiteit van Kopenhagen, bij het departement of Food Science (KU-FOOD). De leeropdracht behelst het opzetten en ontwikkelen van een onderzoekgroep ten bate van begrip van complexe levensmiddelenmaterialen, en het inzetten van dat begrip voor verduurzaming van onze levensmiddelenproductie. Tweede doel is het identificeren en faciliteren van verdere synergie tussen Deense instellingen en Wageningen Universiteit en Research.
About

Personal information

Address

Bornse Weilanden 9, 6708WG, WAGENINGEN

Postal address

Postbus/POBox 17, 6700AA, WAGENINGEN

Building

AXIS X, 118, X1119

Telephone

+31317482884

Secretary

+31317480698

Expertise

Food and bioprocess engineering, Food sciences, Food biotechnology, Food conversion, Conversion, Bioprocess engineering, Food engineering, Protein, Chemical engineering, Models, Food processing, Membranes, Process engineering, Food process engineering, Modeling

Subdivision

Food Process Engineering