dr.ir. AD (Alain) Starke

dr.ir. AD (Alain) Starke

Onderzoeker

Aangenaam! Ik ben Alain Starke, PostDoc bij de Marketing en Consumentengedraggroep. Ik ben gespecialiseerd in mens-techniek interactie, aanbevelingssystemen ('Recommender Systems') en nudging.

Ik ben afgestudeerd aan de TU Eindhoven in de Technische Innovatiewetenschappen (Innovation Sciences) en gepromoveerd in de Mens-Techniek Interactie (Human-Technology Interaction). Ik onderzoek hoe we mensen kunnen voorzien van gepersonaliseerd advies met behulp van algoritmes en interfaces. Die twee combineer ik bij het ontwerpen van aanbevelingssystemen, iets wat je op het internet overal tegenkomt wat op basis van jouw data nieuwe tips geeft - ook bij Netflix vind je ze: "Omdat je keek naar Frozen, beveel ik deze Disneyfilms aan."

Ik focus op twee domeinen waar gedragsverandering plaatsvindt: energiebesparing in het huishouden en gezonde eetgewoontes. Op dit moment ben ik onderdeel van het project 'Me, My Diet, and I', waar we onderzoeken in hoeverre 'Digital Twins' effectief kunnen zijn in het genereren van gepersonaliseerd voedseladvies. Ik focus op de factoren voor consumentenacceptatie, met betrekking tot de content ('wat?') en de context ('hoe?')