Onderwijstype

Speaking with Ease

“Ik vergeet wat ik wil zeggen… Ik ben zenuwachtig en krijg zweethanden… Het publiek zal het wel saai vinden…Iedereen zal zien dat mijn handen trillen… Totale black-out als ik moet beginnen… Mijn stem is onzeker… Wat als er allemaal vragen komen waarvan ik het antwoord niet weet…Waarschijnlijk begin ik te bazelen en vertel ik niet meer wat ik wilde vertellen…”

Herken je dit? Lees dan verder want deze training kan precies zijn wat je nodig hebt!

Organisator Student Training & Support
Duur Er starten 2 groepen: 1ste op maandag (27 maart & 3, 12, 17 april), 2de op dinsdag (28 maart & 4, 11, 18 april) 2023 | 18:30-21:30h
Locatie Forum, gebouwnummer 102
Prijs Gratis

Ontspannen spreken voor publiek

Iedereen is nerveus als ze in het openbaar moeten spreken.Maar eigenlijk leren we nauwelijks hoe we om moeten gaan met die zenuwen en dat ongemak. En hoe we ervoor kunnen zorgen dat de stress onze presentatie minder beïnvloedt. Best raar toch?

Tijd voor verandering dus! In deze training leer je verschillende strategieën die jou kunnen helpen om rustig te blijven en je beter te voelen tijdens een presentatie. Tegelijkertijd werk je ook aan je presentatievaardigheden.

Onderwerpen: Voorbereiding, structuur, non-verbale communicatie, stem en interactie met het publiek. Tips en oefeningen helpen je om met een goede voorbereiding een toppresentatie te geven!

Sessie 1Omgaan met zenuwen – theorie en praktijk - F2F

Hoe voorkom/verminder je zenuwen tijdens je voorbereiding. We kijken naar nervositeit vanuit een biologisch, fysiek en psychologisch perspectief. Door enkele eenvoudige presentatieoefeningen, ontdek je wat voor jou het beste werkt.

Sessie 2: Non-verbale communicatie - F2F

Hoe houd je met lichaamstaal je zenuwen onder controle? We oefenen we hoe je non-verbale communicatie (houding, stem, gebaren) kunt gebruiken om je boodschap duidelijk over te laten komen. 
Voorbereiding: presentatie 5 min.

Sessie 3: Structuur & Online Presenteren - Online

In deze sessie kijken we hoe effectieve presentaties zijn opgebouwd. Een duidelijke structuur helpt je om overzicht te houden en zelfverzekerder en ontspannener over te komen. En aangezien we meer en meer online moeten presenteren, leren we ook de do’s en don’ts hiervoor . 
Voorbereiding: presentatie 5 min.

Sessie 4: Stem en interactie - F2F

We onderzoeken hoe we onze stem kunnen gebruiken om je boodschap te onderstrepen. Als dit klopt is, zullen zowel jij als je publiek zich meer op hun gemak voelen. Ook leer je hoe je het publiek bij je presentatie kunt betrekken en hoe je zelfverzekerd omgaat met vragen.
Voorbereiding: presentatie 5 min.

Voor wie is deze training

Ben jij een WUR student and merk je dat je zenuwen, ongemakkelijkheid en stress een negatieve invloed hebben op je presentatie vaardigheden, dan is deze training voor jou! Het zal je ook helpen als je nog niet helemaal gemakkelijk voor een groep presenteert tijdens de les bijvoorbeeld.

Praktische informatie

Groepsgrootte Max. 15 deelnemers
Taal Engels
Duur 4 sessie van 2 uur (3 x face-to-face, 1 online)
Preparation presentaties van 5 minuten voor sessies - 8 - 10 hours uur in totaal
Cost Gratis; aangeboden door Student Training & Support