Verhalen van onze onderzoekers

ir. WJ (Joost) Guijt

ir. WJ (Joost) Guijt

Dankzij financiële steun van de IKEA Foundation startte Joost Guijt het African Food Fellowship, dat koplopers uit de Afrikaanse voedselsector samen-brengt om hun krachten te bundelen en te leren over voedselsystemen.

De minister van Landbouw in Rwanda heeft ons zelf gevraagd om het programma in Rwanda te implementeren, een voorbeeld van de betrokkenheid van de overheid bij het veranderen van het voedselsysteem. Hopelijk zullen andere landen volgen.
ir. WJ (Joost) Guijt

Rebekah Tauritz

dr. RL (Rebekah) Tauritz

Dankzij een donatie van Stichting Ouwehands Dierenpark en Stichting Zabawas ontwikkelde Rebekah Tauritz een onderzoeksmethode om biodiversiteitseducatie in dierentuinen te bestuderen. Hiervoor bestudeerde ze een uitgebreid curriculum.

We zijn erin geslaagd om biodiversiteit zo uit te leggen dat leerlingen begrijpen dat het te maken heeft met verschillen binnen een soort, relaties tussen levensvormen en verschillende habitats.
dr. RL (Rebekah) Tauritz

Three people stand in a field with cows

prof.dr.ir. IJM (Imke) de Boer & dr. EM (Evelien) de Olde

Door steun van het University Fund Wageningen werden Imke de Boer en Evelien de Olde een van de tien finalisten van de Food System Vision Prize, waar ze de titel 'Top Visionary' kregen en een prijs van 200.000 dollar ontvingen.

We zijn het Universiteitsfonds Wageningen erg dankbaar. Het heeft ons onder andere in contact gebracht met creatieve mensen die onze visie hebben verwoord in illustraties!
prof.dr.ir. IJM (Imke) de Boer & dr. EM (Evelien) de Olde