News

Anders Organiseren in Primair Onderwijsteams

Published on
October 16, 2019


Onderzoekers van ELS (Wageningen Universiteit), Universiteit Utrecht en Tilburg University voeren van voorjaar 2019 tot najaar 2020 een zoektocht aan naar minder werkdruk en meer werkgeluk in Primair Onderwijsteams, in opdracht van het ministerie OCW.

Hoe kunnen scholen met behulp van roldifferentiatie in teams en de inzet van onderwijsassistenten omgaan met de hoge werkdruk en het lerarentekort? Welke (HRM)tools kunnen scholen inzetten om de werkdruk te verlagen, terwijl de onderwijskwaliteit wordt behouden?

Gedurende het onderzoek wordt regelmatig verslag gedaan van de plannen, bevindingen en uitgevoerde activiteiten. Op deze manier willen we betrokken en geïnteresseerde leerkrachten, schoolleiding en andere geïnteresseerden op de hoogte houden van het onderzoek.

Op deze LinkedIn-pagina lees u informatie over het project.

In de reeds gepubliceerde berichten wordt het onderzoek geïntroduceerd, de aanpak gepresenteerd en een overzicht van de theoretische uitgangspunten gegeven. Meer berichten zullen volgen gedurende het project. Houd de LinkedIn pagina dus in de gaten!

Namens het Anders Organiseren project-team:
Dr. Piety Runhaar (ELS), Dr. Nienke Woldman (ELS), Dr. Aniek Draaisma (ELS), Prof. dr. Perry den Brok (ELS), Prof. dr. Marianne van Woerkom (Tilburg University), Dr. Luce Claessens (Universiteit Utrecht).