Nieuws

Een eerste kennismaking met Sjoukje Heimovaara

article_published_on_label
25 maart 2022

Ze is nu nog directeur Agrotechnologie & Food Sciences Group (AFSG) bij WUR maar start 1 juli als nieuwe bestuursvoorzitter. Resource sprak haar over onder meer klimaat, bedrijfsleven en koers.

Zoals dat gaat in de wandelgangen, zoemde het zo nu en dan namen van een nieuwe bestuursvoorzitter. Maar niet – in onze wandelgangen niet tenminste – deze: Sjoukje Heimovaara. WUR zegt met de alumnus te kiezen voor iemand met ‘een heldere visie en een open verbindende persoonlijkheid’. Heimovaara start met haar nieuwe functie op 1 juli. Tot die tijd zal ze nog niet over alle dossiers spreken. In Impulse maken we alvast kennis met Heimovaara die bekendstaat als verbinder, maar ook als direct, open en rationeel.

Wat overduidelijk is, trapt ze af, is dat WUR nog sterker de verantwoordelijkheid kan nemen voor de verduurzaming van de wereld. ‘Als je kijkt wat ons te doen staat op de planeet: de verduurzaming van voedselsystemen; hoe we het land en de wereld duurzaam moeten inrichten; hoe we het klimaat kunnen verbeteren. Dat zijn grote thema’s waaropWUR een unieke positie heeft die we nog dieper en breder kunnen invullen. We moeten ons duidelijker laten horen, vind ik. Binnen ons mandaat, uiteraard. Want wij zijn een onderzoeks -en onderwijsinstelling. Wij bieden feiten, richting en daarmee mogelijke oplossingen.’

Heimovaara vertelt veel meer over haar passie, drijfveren en keuzes in het interview met Resource, het onafhankelijke nieuwsmedium van WUR:

Lees het volledige interview in de laatste resource