Nieuws

Veel innovatieve ideeën voor food en agri-sector op F&A Next 2017

Gepubliceerd op
14 april 2017

Maar liefst 126 start-ups hebben zich aangemeld om hun innovatieve idee voor de food & agri-sector te pitchen tijdens F&A Next 2017. Dat zijn meer dan twee keer zoveel aanmeldingen als bij de vorige editie van F&A Next in 2016.

De twintig beste ideeën worden gepresenteerd tijdens het grote food & agri-startup event op 17 en 18 mei op Wageningen campus. Een deskundige jury bepaalt vooraf welke start-ups mogen pitchen aan investeerders, marktleiders, media en ondernemers. Naast de pitchsessies kunnen start-ups en investeerders elkaar ontmoeten via bedrijfspresentaties, netwerkmomenten en één-op-één gesprekken. U kunt zich als ondernemer of investeerder nog altijd aanmelden voor dit evenement.

Jury
De twintig geselecteerde start-ups strijden om de People’s Choice, Judges’ Choice, of de Highly-Commended Award. De jury bestaat uit:  
Kevin Camphuis: innovator van het eerste uur en oprichter van ShakeUpFactory in Parijs, een op de foodtech gerichte accelerator voor bedrijfs- en open innovatie;
Bram Kanstein: oprichter van Startup Stash en 'start-up waarnemer', die grote bedrijven helpt om de weg te vinden in het innovatielandschap;
Bruno Melcher: Braziliaanse agrarische ondernemer in soja en mais en nauw betrokken bij productie en risicobeheer van diverse commodities in zijn land;
Amir Zaidman: bedrijfsontwikkelaar op het gebied van startinvesteringen, waaronder een durfkapitaalfonds en tech-incubators en vicevoorzitter Business Development bij The Kitchen – FoodTech Hub.

Programma
Dit jaar staan twee thema’s centraal. Op een slimmere manier meer voedsel produceren met minder ecologische impact. En de combinatie tussen voeding en gezondheid. Zo zijn er sprekers over de overgang naar ‘smart farming’ en over welke invloed de voedingsindustrie kan hebben op de aanpak van overgewicht en obesitas.
Het volledige programma vindt u op de website van F&A Next 2017.

U bent er ook bij?
De vorige editie van F&A Next in 2016 telde 450 deelnemers, waaronder 153 startups, 109 internationale venture capital- en corporate venture-fondsen en diverse vertegenwoordigers van de grootste internationale food & agri-bedrijven.

Wilt u er dit jaar ook bij zijn op 17 en/of 18 mei?
Meld u dan nu aan als deelnemer op de website van F&A Next 2017.