A (Arie) Mol

A (Arie) Mol

Sector- en dataspecialist visserij

Ervaren, bevlogen en accuraat

In 1984 als jonge jongen de eerste reizen aan boord van een vissersschip, en sinds die tijd altijd bij de visserij betrokken gebleven. De eerste jaren als opstapper gedurende de vakanties, later alle nieuws uit de sector op de voet volgend en de laatste jaren als economisch onderzoeker en sectorspecialist.

Door zijn managementervaring in het bedrijfsleven is Arie vertrouwd met het aansturen van (grote) teams en weet hij collegas te inspireren om samen het gewenste resultaat te bereiken. Integriteit, nauwkeurigheid, volledigheid en tijdigheid staan daarbij altijd voorop. Hij werkt graag in teamverband, hecht aan een sfeer en aan een goede relatie met degenen met wie hij werkt. Hij is betrouwbaar in zijn contacten met collegas en opdrachtgevers en helder in zijn communicatie

Arie is bij Wageningen Economic Research aangesteld als economisch onderzoeker en sectorspecialist: door zijn groot aantal contacten in de sector, zijn decennialange ervaring met de visserij en zijn kennis van de vloot is hij bekend met de ins en outs en alle ontwikkelingen die in de sector spelen of op de sector af komen. De afgelopen jaren waren o.a. de pulsvisserij, de uitrol van windmolenparken, het mosselconvenant, ontwikkelingen in de kleine zeevisserij en het ontwikkelen van een kottervisie onderwerpen van de onderzoeken waarbij Arie betrokken was. Daarnaast is Arie verantwoordelijk voor Visserij in Cijfers: de jaarlijkse monitoring en presentatie van de resultaten van de sector.

Als uitdaging voor de komende tijd ziet hij het ontwikkelen van een toekomstperspectief voor de Nederlandse visserijvloot. Samen met overheid en bedrijfsleven wil hij graag werken aan renderende sector die duurzaam de gezonde zee├źn bevist.